Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul de externe român Teodor Meleşcanu a declarat marţi, la Strasbourg, că nu există practic niciun motiv pentru a se refuza aderarea României la spaţiul Schengen şi şi-a exprimat speranţa că se va ajunge la o soluţie în timpul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

''În momentul în care am devenit membri ai sistemului de informaţii Schengen şi avem acces la informaţiile respective şi furnizăm informaţiile respective în legătură cu persoanele care trec frontiera Uniunii Europene, este evident că nu ai practic nici un motiv ca să refuzi o asemenea asociere. Cred că mai degrabă sunt avute în vedere anumite preocupări politice'', a spus Teodor Meleşcanu în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti români la Parlamentul European.

Ministrul a dat asigurări că în timpul Preşedinţiei la Consiliul UE va exista posibilitatea de a discuta ''foarte deschis'' cu ţările care se opun ''şi mai ales să ne spună care sunt motivele'' pentru care se opun intrării României în spaţiul de liberă circulaţie din Europa. ''Sperăm să fim cât mai convingători şi să ajungem la o soluţie'', a adăugat Meleşcanu.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

COMUNISTU ' Ce-ar fi sa facem granitele" sita" si sa nu mai protejam atata acest spatiu Schengen... ne-ar costa mai putin...noi facem eforturi mari ca ei sa fie linistiti in Europa si, ei ne dau muie.... ce-ar fi sa ne facem ca avem " treaba " si sa lasam sa treaca cine trebuie si mai ales cine NU TREBUIE in Schengen-ul lor... asa sa le ajute Dumnezeu...

16 ianuarie 2019 14:54

Stim cu totii Hopa, si clapaugea a spus ceva !

16 ianuarie 2019 11:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.