Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dezbaterea în PE privind priorităţile Preşedinţiei României a Consiliului UE a fost marcată de încurajări, dar şi de critici dure. Dezbaterea din plenul Parlamentului European privind priorităţile Preşedinţiei României a Consiliului UE a fost marcată marţi, la Strasbourg, de numeroase încurajări, dar şi de critici dure privind încălcarea statului de drept şi paşii înapoi privind combaterea corupţiei.

Andrus Ansip, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru piaţa unică digitală, a declarat, în numele preşedintelui executivului european, Jean-Claude Juncker, că este încântat să fie prezent la momentul în care România preia în premieră preşedinţia UE. "Nu este simbol mai bun al progresului României decât această preşedinţie", a declarat Ansip în plenul PE.

"Am fost la Bucureşti săptămâna trecută şi am văzut nivelul bun de pregătire pentru sarcina care urmează. Dar odată cu preşedinţia vine şi responsabilitatea", a adăugat vicepreşedintele CE.

"Sperăm să vedem o preşedinţie productivă şi de succes. Aşa cum voi contaţi pe sprijinul nostru, contăm şi noi pe leadership-ul şi stabilitatea voastră, pe capacitatea de a construi consens, atât în UE, cât şi acasă. Un front unit acasă va ajuta Uniunea să meargă înainte", a mai afirmat Ansip.

El a reiterat faptul că "valori precum statul de drept nu pot fi compromise nicăieri în Europa".

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.