Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Academia Română a organizat, la Ateneu, „Ziua Culturii Naţionale“, evenimentul desfăşurându-se în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis. În discursurile academicienilor şi guvernanţilor a fost subliniată importanţa culturii, s-a citat din Eminescu, iar academicianul Mihai Cimpoi a vorbit despre drumurile înzăpezite dinspre Basarabia spre Bucureşti, în rimele versurilor cântate odionioară de Dan Spătaru, "Drumurile noastre toate".

Mult aşteptata aplicaţie digitală "Mihai Eminescu, întreaga operă" nu este încă disponibilă pe telefoane, pentru că mai sunt necesare aprobări din partea Google si Apple. Reprezentanţii Academiei au specificat că opera eminesciană va fi disponibilă, în curând, în regim gratuit şi într-un format compatibil cu telefoanele inteligente, în magazinele App Store şi Google Play.

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la manifestări, care a deschis sesiunea festivă a Academiei Române dedicată Zilei Culturii Naţionale, a declarat că în ultimii ani, din păcate, România "se distinge prin cea mai redusă rată europeană de achiziţie şi lectură de carte". El a adăugat că declararea prin lege a anului 2019 drept Anul Cărţii este o iniţiativă bună şi că aşteaptă din partea Guvernului să o pună în aplicare, cu eficienţă. "Să dăm culturii în acest an o acţiune concertată, coerentă, în favoarea lecturii şi a cărţii", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.