Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Marți dimineață, am pierdut vreo două ore pentru că România TV (un prieten i-a poreclit Mincinoșii TV) anunța cu insistență: ”Numărul 1 a fost turnat”, ”Cutremur la vîrful României”, ”Este bomba bombelor”. Cele trei propoziții menite să alerteze publicul se alergau una pe cealaltă pe burtiera canalului de televiziune. Mi-am imaginat că s-a găsit un ofițer de rang înalt să-l toarne pe Iohannis și să vorbească despre felul în care Florian Coldea și Vasile Dancu au pus la cale ascensiunea fulminantă a primarului de Sibiu. Am mai luat eu țepe, mai ales de la Știri pe surse, la ora asta cei mai spectaculoși în titluri îndărătul cărora nu se ascunde aproape nimic. La capitolul nucleare de presă și gonflat povești, ei sunt campioni naționali, chiar dacă asta nu este jurnalistică și, pe deasupra, mai presupune și o criză vizibilă de obraz. La ora la care scriu, pe același site tronează știrea ”Radu Tudor lansează o informație bombă: este CUTREMUR în guvern”. După cum este redactată știrea, informația bombă este cutremurul din Guvern. În care Guvern nu este nici un cutremur, iar informația este din surse judiciare și se referă la faptul că licitația ar fi fost stopată pentru că ar avea un alt substrat, anume că n-a cîștigat cine trebuie.

Cititul știrilor devine, astfel, o îndeletnicire mai puțin profitabilă (nu te alegi cu nici o informație) dar îndeajuns de distractivă. Te prăpădești de rîs. O producție de umor involuntar inundă, de obicei, sit-urile, inclusiv televiziunile și radiourile. Pe unul cu pretenții am auzit poezia unui moderator, bine plasat și acoperit de băieți, ajuns lider de opinie în Piața Victoriei: ”Foaie verde mușețel/Unde-i statul paralel?”.

Integral pe CotidianulComentarii

Bomba bombelor ca bomba bombelor, ține de reclamă ziaristică, ... dar căcatul cacaților care o fi? După părere mea, cel mai mare asemena produs coprolitic îi aparține lui Ion Iliescu. După decembrie 1989, când vechea Securitate era nu animal nu rănit, ci unul muribund, datorită urii popolației față de o asemenea instituție odioasă, în loc să o desființeze și să constituie un serviciu adevărat de informații, mai micuț, dar vioi și izolat ermetic de politic, Iliescu a preferat să-l camufleze în rândurile armatei, după care, în martie 1990, l-a readus la butoane sub numele de SRI. În fapt, aceeași Mărie dar cu altă pălărie, rujată, coafată și parfumată, mai curva și mai perversă decât pe vremea lui Ceaușescu. În plus i s-a dat mână liberă absolută și puteri discreționare asupra tuturor puterilor statului! Rezultatul este că ne aflăm într-o perfectă „fermă a animalelor”. Vechea justiție era și așa o anexă a Securității. Sub noua Securitate, simbioza a făcut din ele un singur organism, subordonat generalului Coldea și infectat iremediabil de cancerul securist. Prin urmare, până nu sunt refomate drastic serviciile secrete, nu vor putea fi eliminate și metastazele din justiție.

15 ianuarie 2019 22:30

Ion Bomba, bombelor a fost o fasaitura, ca asta are trecere la romani.

15 ianuarie 2019 21:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.