Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a fost condamnat marţi de Tribunalul Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că primit peste 3 milioane euro mită în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

În august 2017, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Procurorii susţin că, în perioada aprilie 2009 - mai 2011, în calitate de preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, din care a primit suma de 3.100.000 de euro.

În ultimii ani, fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, a navigat spectaculos printre multiple dosare, scăpând de fiecare dată cu fața curată, chiar dacă primise inițial pedepse grele la instanțele nedefinitive.

A fost achitat însă finalmente în trei spețe complicate: drepturile TV 2011-2014, sediul LPF și dezafilierea Craiovei, scrie gsp.ro.