Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consiliul Tineretului din România solicită Comisiei Europene şi Guvernului României să găsească o soluţie pentru deblocarea fondurilor alocate Iniţiativei privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor (IOT) sau pentru alocarea de fonduri pentru activităţile asociate din sume necheltuite din alte programe. Fondurile amintite sunt absolut necesare pentru tinerii din ţara noastră, o potenţială pierdere a având consecinţe extrem de grave.

Redăm mai jos comunicatul integral transmis de CTR:

Această iniţiativă, complementară altora adoptate la nivel european, se adresează tinerilor NEET (care nu lucrează şi nici nu urmează un program educaţional sau de formare profesională), în încercarea de a le găsi un loc de muncă. IOT susţine, printre altele, programele de ucenicie, stagiile sau plasarea în întreprinderi programele de formare profesională care se finalizează cu obţinerea unei calificări. Iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor are un buget total de 8,8 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020.

Integral pe Adevărul