Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Presa internaţională a relatat pe larg despre ceremonia organizată la Bucureşti pentru a marca preluarea de către România a Preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene, multe publicaţii observând că Bruxellesul este nemulţumit de situaţia politică internă.

"Note false pentru lansarea Preşedinţiei române la UE/ Oficiali europeni şi români au avut discuţii care au inclus critici dure în cursul ceremoniilor organizate la Bucureşti", a titrat cotidianul francez Le Monde. "O operă a compozitorului George Enescu într-o sală cu o acustică excepţională - Ateneul român - şi Simfonia a Noua de Beethoven somptuoasă: concertul inaugural al Preşedinţiei prin rotaţie a Uniunii Europene, organizat joi la Bucureşti, a fost la înălţimea reputaţiei melomanilor români. Dar au fost şi note false ale acestei întâlniri formale între oficiali români şi şefi ai instituţiilor UE. Dovadă că această Preşedinţie, începută la 1 ianuarie, promite să fie barocă, într-un moment crucial, cu Brexit şi alegerile europene în primul plan. Deoarece, după Polonia şi Ungaria, acum este România, a doua cea mai săracă ţară din UE după Bulgaria vecină, care se află în vizorul Bruxellesului. Guvernul român, controlat de Partidul Social-Democrat (PSD), multiplică, de când a revenit la putere în 2016, acţiunile care afecteaă arsenalul naţional anticorupţie", comentează Le Monde.

Integral pe Mediafax