Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni pe preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. Vasta agendă europeană, cu Brexit-ul, valul eurosceptic, relaţia delicată cu Rusia şi Statele Unite au trecut în plan secundar azi în discuţiile de la Bucureşti. Problemele justiţiei din România, penalii în funcţii publice şi pericolul care ameninţă democrația din ţara noastră, acestea au devenit prim planul.

Actualizare 11:30 - Klaus Iohannis și Jean Claude Juncker au susținut o declarație de presă comună după discuțiile de la Cotroceni.

„Am avut adineauri un dialog deschis şi constructiv cu preşedintele Juncker şi cu comisarii europeni. Cred că suntem bine pregătiţi pentru perioada dificilă, dar interesantă şi credem cu rezultate, pe care o începem acum. Noi considerăm Comisia Europeană un partener important”, a declarat Klaus Iohannis, la începutul conferinței de presă.

Iohannis a precizat că s-au abordat ”o serie de dosare importante de pe agenda europeană” dar, în acelaşi timp, s-au purtat discuţii despre chestiuni de politică generală.

Integral pe Digi24Comentarii

După ce s-a fâțâit pe la Ateneu ca să arătăm Europei că ne purtăm frumos cu corupții, Adrian Năstase s-a apucat să scrie impresii de copil de clasa a IV-a întors din vizita cu clasa la barajul Porțile-de-Fier. Fragmentul cel mai nesimțit se referă la grupul de protestatari anticorupție şi pro-Europa (printre ei: Mihai Șora, Oana Pellea, Stere Gulea, Dan Grigore). “Când s-a terminat ceremonia, afară ningea. Cei câteva zeci de protestatari plecaseră de sub podoabele calului lui Carol I…..” OK, îi răspundem pe limba lui. Bombonele, ai grijă: corupția provoacă grave tulburări de judecată! Ți-a rămas gândul la podoabele calului lui Carol I…. Mai ai fular Burberry? .…Sunt de evitat împuşcăturile ratate. …mai învață şi tu să tragi cu arma, că uite ce canalie ai lăsat în viață! Gr. Cartianu- ziaristii.

13 ianuarie 2019 10:01

v Parca UE se ocupa de politicile UE, nu de politica interna a unui stat. Se pare ca Ghiolbanis cu shleahta lui, i-a intoxicat pe mai multi cu temele justitiei Romane si cu coruptia, de parca toate astea sint principalele probleme ale UE. Din discutiile cu insi care locuiesc in tarile UE, se pare ca si ei au coruptie, probleme cu justitia, etc., dar se cam trec cu vederea. Ghiolbanis o tot da cu cetatenii Romani din Anglia, ce se va intimpla cu ei dupa Brexit. Nu spun ca nu este importanta situatia lor, dar l-as intreba ce face pt "grosul" populatiei din tara.

11 ianuarie 2019 23:55

COMUNISTU ' bah ... tataie, numai ai sciatica..... alchoolica?... pa' plavan, n-are rost sa-l iau in consideratie, ca, n-am nici una ptr el, culmea , nici cea de rau augur.....daca n'ar!?....n'are !! ,ce sa caute in fruntea statului....dobitocii mei de concetateni cred c-au ales bine.... mi-ar place sa fiu eu singurul care se-nseala si sa ne ,mearga bine la toti cu el, eu sa fiu gresitoru' .....asa am prezis si in 2004/2005 cu bashinosu' si am avut dreptate... macar p' ala l-am cunoscut personal ( nu este fala, din contra ...sila)

11 ianuarie 2019 20:32

ALEXANDRU LAPUSNEANU Probabil nu s-a trezit din betie! Ieri afirma despre respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului ca principii de functionare a UE! Dupa cum este arhicunoscut pretinsa "lupta anticoruptie" in Romania a reprezentat in fapt o epurare politica impusa de gruparea de tip mafiot si criminal care a pus stapanire pe justitie, prin fabricarea de dosare penale pentru pretinse fapte de coruptie! Asa cum justitia romaneasca refuza sa recunoasca si sa-si asume responsabilitatea pentru abuzurile facute, asa si UE refuza sa recunoasca eroarea sustinuta, respectiv : abuzul din justitie pe care l-a sustinut sub pavaza acestei asazise "lupte anticoruptie"! Acesta este si motivul pentru care, initial au condamnat existenta protocoalelor (intelegerilor de tip mafiot) incheiate intre segmente ale justitiei si serviciile secrete, pentru ca apoi, dandu-si seama ca abuzurile au fost facute sub obladuirea lor si cu concursul si sprijinul lor direct, sa le treaca sub tacere! Amnistia este masura care trebuie luata pentru a estompa cat de cat ceva din traumele suferite de cetatenii romani de rand, haituiti, hartuiti si eliminati din viata publica la comanda gruparii de tip mafiot care a dorit si doreste sa detina puterea admnistrativa a tarii indiferent de rezultatele alegerilor! Astazi, dupa ce a realizat gafa de ieri referitoare la drepturile omului si probabil "biciuit" de "consumatoarele de whisky exportate de statul roman in Parlamentul european"(foste ministrese de justitie) dl DAMIGEANA a intors-o ca la ... Ploiesti! Tataie, du-te la dezintoxicare alcoolica! RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

11 ianuarie 2019 17:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.