Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa fac verificări în cazul bebeluşului care a decedat la Spitalul Judeţean din Târgovişte.

Oficialul a spus că acest caz i se pare „ciudat”. Decesul bebeluşului survenit în compartimentul ATI al Secţiei nou-născuţi. "Inspectorii DSP au convocat comisia de hemovigilenţă care trebuia convocată de către spital. Ştiu şi despre acest caz, copilul s-a născut în 13 decembrie, cu o greutate de 1.120 de grame, cu multiple probleme încă de la naştere, el a fost ţinut în terapie intensivă neonatală 11 zile, după 11 zile a fost transferat în secţia de prematuri, stabil - atât cât poate fi un copil stabil după terapie intensivă. A dezvoltat o insuficienţă hepatică şi o anemie, de aceea a fost necesară transfuzia care a fost efectuată. La o oră după efectuarea transfuziei bebeluşul a decedat. De asemenea, nu pot să mă pronunţ vizavi de malpraxis, pentru că specialiştii sunt cei care o vor face. Cazul este, din punctul meu de vedere, destul de ciudat, de aceea inspectorii verifică toate aspectele", a afirmat Pintea.", a declarat ministrul, citat de news.ro.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.