Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Socotelile oficialilor de la Bruxelles nu s-au potrivit, din nou, cu cele ale autorităților de la București. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu a fost prezent la întâlnirea cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, preşedintele Consililui European, Donald Tusk, şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani aflați în România, la ceremonia de deschidere a Președinției Consiliului UE, preluată de România pe 1 ianuarie 2019.

Motivul pentru care al trilea om în stat a lipsit de la întâlnirile programate cu înalții oficiali europeni este că nu se află în țară, fiind plecat în vacanță alături de iubita sa, Irina Tănase. În locul celui de-al treilea om în stat, a ţinut un discurs vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, căruia Dragnea i-a delegat atribuţiile la sfârşitul anului. Dragnea a plecat în vacanţă pe data de 2 ianuarie şi nu a revenit la Bucureşti pentru evenimentul inaugural. Liviu Dragnea se află la „cuțite” cu Comisia Europeană, pe care a și-a dat-o în judecată, amintește COTIDIANUL.

Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a criticat în mai multe rânduri Uniunea Europeană în discursul ţinut la Ateneul Român, cerând respectarea României şi a românilor. „Încep prin a vă asigura prin faptul că majoritatea parlamentară va sprijini Guvernul în toate acţiunile sale la Preşedinţia Consiliului UE. Vreau să vă asigur de deschiderea noastră totală, proeuropeană şi de dorinţa noastră sinceră ca România să îşi consolideze statutul în cadrul acestei Uniuni.

A fost decizia suverană a poporului român de a parcurge drumul european şi de a ajunge aici în cea mai onorantă postură, cea de a conduce Preşedinţia Consiliului UE. Vrem să fim europeni şi ne dorim să fim trataţi pe deplin ca cetăţeni europeni. Nu îmi pot imagina că să ne plasăm în afara UE. Cred că ţara mea merită să fie respectată ca un partener al unui proiect atât de ambiţios care se numeşte UE. Chiar dacă rolul ţării mele este de prelua prioritatea agendei europene faţă de cea naţională, suntem constienţi că România are datoria de a fi un mediator“, a delcarat Florin Iordache, citat de ADEVĂRUL.

Preşedintele PSD a fost singurul lider important din România care nu a participat la ceremonia de la Ateneu, notează CAPITAL. Conform unor informaţii neoficiale vehiculate în presă, Dragnea ar fi plecat din ţară, la Verona sau în Maldive, cu logodnica sa, Irina Tănase. Astfel, Dragnea a lipsit de la primul eveniment important al președinției române a Consiliului UE, ceremonia de deschidere, când la București sunt prezenţi toți liderii europeni.

JURNALUL NAȚIONAL precizează că preşedintele Camerei Deputaţilor nu va fi prezent nici astăzi la întâlnirea cu şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Liviu Dragnea va fi reprezentat, tot de Florin Iordache. În schimb, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că se va întâlni cu Juncker, astăzi la ora 11. De asemenea, preşedintele Comisiei Europene va avea astăzi întâlniri bilaterale cu preşedintele Iohannis şi ulterior cu premierul Viorica Dăncilă.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat joi, la Ateneul Român, că rămâne fidel credinţei sale că România trebuie să facă parte din spaţiul Schengen, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. "Pledam în 2014 că România trebuie să facă parte din Schengen. Rămân fidel acestei promisiuni", a spus înaltul oficial european. Juncker a vorbit, de asemenea, despre provocările ce privesc statul de drept. "Uniunea Europeană este formată din compromisuri, dar când vorbim de statul de drept şi de lupta anticorupţie, nu există niciun compromis posibil", a punctat el.

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a rostit joi, la ceremonia de la Ateneu, pentru a marca preluarea oficială a preşedinţiei Consiliului UE de către România, un discurs în limba română din care nu au lipsit referirile la Mircea Eliade, la muzica lui George Enescu, la Nichita Stănescu, la Tristan Tzara, la Eugen Ionescu şi Andrei Pleşu, la performanţele sportivilor români, dar şi la prima sa maşină, o Dacia. Oficialul european a vorbit în limba română, minute în șir, fără să facă greșeli gramaticale, nutează ADEVĂRUL.

Și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a avut numai cuvinte de laudă pentru România. El a vorbit și în limba română, a spus: „unde e unul nu-i putere, unde-s doi puterea crește”. EVENIMENTUL ZILEI susține că au fost ropote de aplauze.

Dar invitații s-au uitat lung la discursurile care au fost ținute în limba română. Evenimentul de la Ateneul Român a avut și o situație jenantă încă de la început. Discursurile nu au fost traduse în timp real pentru invitați. FANATIK afirmă că aceștia au primit foi cu discursurile traduse în limba engleză și s-a renunțat la serviciile celor care traduceau în căști pentru oaspeții de seamă veniți din toată Europa.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă exprimați opinia: Credeți că lipsa președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, de la ceremonia de preluare de către România a președinției Consiliului UE a afectat negativ imaginea țării?


Comentarii

Stefan Dragnea, zis si Satan Tata tocmai da o muie pe un yacht in Maldive. Voi, praduitorilor, tot laba faceti?

13 ianuarie 2019 19:01

Ecce Kurrupt, troll platit de Rusia, miitant PSD O vreau in anus. Acum!

13 ianuarie 2019 8:57

Kuminecaturile Gemene, alias Ecce Kurrupt, alias Paulus Gaoz Rupt Psihopartule, secularizarea inseamna lumina, separarea biseicii de stat.

12 ianuarie 2019 18:42

@Feisbuciștilor de mai sus Ehe, v-ați reunit gurili într-un cur mai mare! Era de-ajuns unul să spună ce-ați spus fiecare, dar de ce să mânce bitcoaie doar gura unuia?!

12 ianuarie 2019 13:29

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Europa se afundă și mai mult în întuneric, din cauza secularizării.

12 ianuarie 2019 9:27

Marius Ivanescu Ba bine ca nu i-au mai dat lu' balosu' ala de Juncker sa bea, ca daca începea ala sa fuga în patru labe prin Ateneul Român sa-i apuce de craci pe invitati sa-i pupe, atunci chiar ca ne compromiteam definitiv în ochii Europei!

12 ianuarie 2019 7:10

v Eu cred ca toate discursurile au fost de complezenta si UE, nu-si va schimba atitudinea fata de Romania. Deoarece Dragnea lipseste, credeam ca nu se va mai tine intilnirea, dar se pare ca inca se mai "intilnesc"

12 ianuarie 2019 0:26

Pentru imitatorul lui Ecce, un premiu în fecale proaspete și bune ... din partea varanului!

11 ianuarie 2019 19:28

Ecce Kurrupt Laptele ce-l strecor printre gingiile-mi vinete de la tzatza varanului e dulce ca borshul. Ecce miroase a kkt in viatza mea

11 ianuarie 2019 18:09

Ecce Kurrupt Jenant ecce un pantof incomod care pas cu pas îți face o beșică. Altfel ecce durerea unui șpiț înfipt cu avânt într-un arianus repetent...

11 ianuarie 2019 18:06

Carmen Dan- o Udrea mai stearsa, dar la fel de curva Dragnea are pula mare si-i plac blondele.

11 ianuarie 2019 17:26

Măh, dar primirăți și voi un capăt de idee și o morfolirăți până muri fără pui. Sunteți plini de idei și talente publicistice ca broasca de păr.

11 ianuarie 2019 15:34

Pute De ce jenanta ,un idiot mai putin la manifestari.Au ajuns gloabele proaste sau infatuate prezente !!

11 ianuarie 2019 14:07

@11 ianuarie 2019 12:39 - trebuia sa va invitati alegatorii, cum ar fi, de exemplu, Floricica dansatoarea, sau oamenii de bine si asistatii social care au fost la mitingul PSD, cei adusi cu autocarele, sa viziteze si ei Bucurestiul. Strica sa vada si interiorul Ateneului?

11 ianuarie 2019 12:51

Florin Iordache Invitam pe cine vrem.Pentru ca putem.Daca nu va convine,imigrati in Europa voastra!

11 ianuarie 2019 12:39

Geo De ce la festivitatea de la Ateneu nu a fost invitat nici un General al Armatei Romane....Chiar a început neglijarea armatei cu conflicte mocnite intre Ministerașul MApN și Generalii din Marele Stat Major. N-ar fi fost locuri în sală pentru ei ???...Cum s-a preferat odrasla lui Dăncilă sau Adrian Severin....Nu s-a dat invitație Guvernatorului BCR D-nul Isărescu ???....De ce ???...Uite că PSD-ul este cel ce fracturează societatea romaneasca....Rușine....Rușine....

11 ianuarie 2019 11:27

Victor Și uite cum Liderul Partidului de Superromani superpatrioți PSD-ist, Liviu Dragnea își ia juna iubită blondină să i-o tragă în Maldive la pescuit oceanic de pește spadă....Noaptea este Romeo cu Julieta....Ziua este Bătrînul si marea....Un pulemec cu aere de mare strateg ce înloc să asculte cuvîntarea magnifică a lui Tusk fuge ca un laș tocmai cînd era nevoie de el....Și limbriciul ăsta laș vrea să conduca Romania ca președinte și să faca o curvuliță primă doamnă...

11 ianuarie 2019 11:26

Iordache, din ciclul Prostul parca nu-i destul daca nu-i pic fudul

11 ianuarie 2019 9:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.