Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Update: Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și-a început discursul în limba română și l-a continuat în limba franceză.

Update: Donald Tusk, președintele Consiliului European a vorbit în limba română.

”Sunt sigur că președinția dumneavoastră va fi la fel de energică, de românească și de europeană, ca muzica lui George Enescu. Nu o spun doar pentru că ne aflăm la Ateneu în această seară, o spun pentru că știu cât de rezistentă și de creativă este națiunea română. Cred că sub bagheta dumneavoastră orchestra va găsit nota potrivită. Veți fi gazdele Europei și sunt sigur că veți acționa în spiritul proverbului: Omul sfințește locul. Am încredere că veți acorda importanța necesară respectării regulilor. Viitorul ne va surprinde zi de zi, respectarea regulilor va fi un aspect esențial”

”România are puterea de a fascina și de a încânta. În familia mea, prima mașină a fost Dacia 1300. Întâmplarea face că și fiul meu conduce o Dacia Duster. Mai mult decât mașinile românești mă fascinează intelectualii și sportivii români”

Update: Antonio Tajani, președintele Parlamentului European a vorbit, în limba franceză, despre istoria României, a contribuției romanilor în formarea poporului român și și-a exprimat convingerea că președinția asigurată de România va fi una de succes.

Totodată, Antonio Tajani a făcut apel la statele europene care se opun intrării României în spațiul Schengen să își revizuiască poziția și și-a exprimat speranța că aderarea noastră la acest spațiu se va face chiar în următoarele șase luni.

Update: Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților a vorbit despre seriozitatea cu care Parlamentul României înțelege să asigure un consens politic în această perioadă și a îndemnat toate grupurile parlamentare să lucreze împreună pentru agenda României în perioada președinției Consiliului UE.

Update: Călin Popescu Tăriceanu a susținut un discurs în limba engleză.

Președintele Senatului vorbește despre importanța intrării României în familia europeană.

Update: Primul demnitar care a luat cuvântul a fost președintele Klaus Iohannis.

”Uniunea noastră este un proiect peren, capabil să se remodeleze mereu. Ca parte integrantă a acestei comunități, României îi revine misiunea de a avansa agenda noastră comună. Este o misiune de înaltă responsabilitate. Mai multă unitate și coeziune, aceasta este calea pe care o propunem și pe care va trebui să o urmărim cu toții. Avem o serie de dosare importante pe agenda europeană, contextul președinției României va fi marcat de alegerile pentru viitorul Parlament European. Trebuie să demonstrăm că prin unitate și consens putem defini o pagină a viitorului nostru comun.

Coeziunea este un aspect esențial în avansarea proiectului comun european. Pe parcursul mandatului nostru vor avea loc momente marcante.

Avem plăcerea de a marca împreună începutul unei perioade importante pentru țara noastră și pentru Uniune. Ne propunem să reușim împreună să consolidăm unitatea și coeziunea, într-un moment cu teste și mize importante pentru Uniunea noastră. Vă doresc succes!”

Update: Politicieni, ambasadori, dar și figuri importante care nu mai sunt în prim-planul scenei politice și-au făcut apariția la Ateneu. Printre aceștia se numără și foștii premieri Petre Roman și Adrian Năstase.

Președintele Klaus Iohannis a fost primit de Viorica Dăncilă, iar cei doi au schimbat câteva cuvinte.


Comentarii

gica ,contra Se adunara ca sa se stranga in brate toti profitorii din politica vechi si noi puscariasii si viitorii puscariasi afemeiati, betivi si curvulite toata spuma care paraziteaza popoarele !

11 ianuarie 2019 18:40

Analfabeta Dancila ai aparut screlozat postac imputit de @v...de la wc,,,sa manci cacat despre Iohannis,,,,,

11 ianuarie 2019 11:25

Geo De ce la festivitatea de la Ateneu nu a fost invitat nici un General al Armatei Romane....Chiar a început neglijarea armatei cu conflicte mocnite intre Ministerașul MApN și Generalii din Marele Stat Major. N-ar fi fost locuri în sală pentru ei ???...Cum s-a preferat odrasla lui Dăncilă sau Adrian Severin....Nu s-a dat invitație Guvernatorului BCR D-nul Isărescu ???....De ce ???...Uite că PSD-ul este cel ce fracturează societatea romaneasca....Rușine....Rușine....

11 ianuarie 2019 11:23

Victor Și uite cum Liderul Partidului de Superromani superpatrioți PSD-ist, Liviu Dragnea își ia juna iubită blondină să i-o tragă în Maldive la pescuit oceanic de pește spadă....Noaptea este Romeo cu Julieta....Ziua este Bătrînul si marea....Un pulemec cu aere de mare strateg ce înloc să asculte cuvîntarea magnifică a lui Tusk fuge ca un laș tocmai cînd era nevoie de el....Și limbriciul ăsta laș vrea să conduca Romania ca președinte și să faca o curvuliță primă doamnă...

11 ianuarie 2019 11:12

Lute Coeziune ,frumos suna si il folosim din ce in ce mai mult dar oare stiu "animalele astea"{vorba cuiva } ce inseamna in romana sau chiar in saseasca.

11 ianuarie 2019 8:50

Jegurile din PSD s-au căcat pe imaginea României! Pușcăriașul Adrian Severin, lăfăindu-se în spatele președintelui! Băsescu și Cristian Diaconescu n-au fost invitați! Progenitura ..., între Tăriceanu și Tajani! Descheiat la cămașă, ca la nuntă, la țară la mă-sa! Adrian Severin, fost europarlamentar PSD condamnat la închisoare pentru că luare de mită și trafic de influență, în Parlamentul European, a stat într-o lojă în spatele liderilor UE, împreună cu familia premierului Viorica Dăncilă, la ceremonia de la Ateneu care a marcat preluarea Președinției rotative a Uniunii de către România. COMISARUL

10 ianuarie 2019 23:40

v Discursurile au fost pline de amabilitati. Nu cred ca se va schimba nimica dupa aceasta presedentie. Ghiolbanis a fost "primit" de d-na Dancila, ca sa-i ceara demisia ei si a guvernului. Ghiolbanis cu acolitii lor sint in urma deoarece sustineau sus si tare ca pina la sfirsitul anului trecut o sa o schimbe, cu guvern cu tot si-si va pune guvernul lui.

10 ianuarie 2019 23:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.