Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nici premierul Viorica Dăncilă şi nici ministrul Justiţiei nu au de gând să cedeze în disputele cu preşedintele Klaus Iohannis, chiar dacă Bucureștiul este asaltat în aceste zile de toți înalții oficiali ai Uniunii Europene. După ce a aflat motivarea lui Iohannis, Viorica Dăncilă i-a retrimis propunerile ca Lia Olguţa Vasilescu să fie numită ministrul Dezvoltării regionale, iar Mircea Drăghici ministrul Transporturilor, insistând că propunerile îndeplinesc toate condiţiile legale.În situaţia Adinei Florea, lucrurile se complică, deoarece preşedintele CNSAS a emis o adeverinţă de necolaborare pentru aceasta, fără a da ocazia Consiliului să se pronunţe. Este de aşteptat, aşadar, ca Iohannis să respingă din nou propunerea, afirmă GÂNDUL.

Președintele Klaus Iohannis a motivat, așa cum i-a cerut Curtea Constituțională în 21 decembrie, refuzul numirii titularilor portofoliilor la ministerele Dezvoltării și Transporturilor. Președintele, remarcă ROMÂNIA LIBERĂ, a făcut anunțul în care vorbește despre incompatibilitatea și incompetența miniștrilor propuși de premierul Viorica Dăncilă exact în ziua în care în București au ajuns toți liderii europeni la ceremonia de preluare ofi cială a Președinției Consiliului UE de către România.   

Președintele a trimis, ieri, la Palatul Victoria două scrisori în care explică de ce i-a respins pe miniștrii nominalizați de premierul Viorica Dăncilă. Este vorba, în prima tranșă, despre propunerea de numire a lui Harry-Ilan Laufer în funcția de viceprimministru, ministrul Dezvoltării regionale şi administrației publice, respectiv a Liei-Olguţa Vasilescu în funcția de ministru al Transporturilor.

 În a doua este vorba despre aceleași ministere, respectiv propunerile de numire în funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării regionale și administrației publice a Liei-Olguța Vasilescu, respectiv de numire în funcția de ministru al Transporturilor a lui MirceaGheorghe Drăghici. COTIDIANUL constată că metoda scrisorilor transmise de președinte către premier, scrisori în care Iohannis își justifică/motivează/ explică alegerile făcute, pare să fie preferată de acesta în ultima perioadă. Și, cum era de așteptat, a urmat și răspunsul lui Dăncilă!

Liderul Guvernului insistă pe varianta numirii celor doi, anunță ADEVĂRUL. „Având în vedere faptul că cele două propuneri respectă toate condiţiile prevăzute de Constituţia României, republicată, şi de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidenţiale de numire a doamnei Lia-Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi a domnului Mircea-Gheorghe Drăghici în funcţia de ministru al Transporturilor şi, totodată, să înceteze efectele Decretului Preşedintelui României nr.46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar şi ale Decretului Preşedintelui României nr.47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”, se arată în documentul oficial transmis Administraţiei Prezidenţiale de către prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Mai precis, Viorica Dancilă a decis să retrimită la Presedinție propunerile ca Lia Olguța Vasilescu să preia șefia Ministerului Dezvoltării și postura de vicepremier și, respectiv, ca social-democratul Mircea Draghici să fie numit în fruntea Transporturilor, explică NAȚIONAL. Argumentele preşedintelui Klaus Iohannis pentru respingerea în două rânduri a propunerilor guvernului pentru funcţiile de ministru al Dezvoltării regionale, respectiv al Transporturilor, sunt aberante, nelegale şi necunstituţionale, apreciază liderii PSD, care anunţă că vor menţine propunerile. Lipsa expertizei invocată în cazul nominalizării Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor nu este un motiv legal de respingere, declară Florin Iordache: ”Nu există şcoli de miniştri!”

Şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să-şi reconsidere refuzul, de această dată privitor la propunerea ca Adina Florea să devină şefa DNA, anunță EVENIMENTUL ZILEI. ”Din categoria "Să citim până/poate înţelegem! Preşedintele României a respins cele 5 propuneri de numire în diferitele funcţii de conducere, din cadrul Ministerului public, pe motive de nelegalitate, constând în lipsa adeverinţei de la CNSAS, din care să rezulte lipsa "calităţii" de colaborator. Pe 27 decembrie 2018, am revenit către preşedintele României, solicitând reevaluarea propunerilor formulate, motivând faptul că nu poate fi vorba despre o nelegalitate.

În realitate, situaţia continuă să fie neclară. Şase din cei 11 membri al CNSAS îl acuză pe preşedintele instituţiei, Constantin Buchet, că a întocmit şi semnat adeverinţa pentru Adina Florea fără a avea votul Consiliului. Prin urmare, în continuare, preşedintele Klaus Iohannis va putea să respingă propunerea, având în vedere că adeverinţa nu a fost eliberată respectând procedurile legale.


Comentarii

Klaus W. Iohannis "Cine tine cu strainii / Mânca-i-ar inima cânii / Mânca-i-ar casa pustia / Si neamul nemernicia."

13 ianuarie 2019 23:42

Ma refeream la bou' ala de "filisof" (teleormanean, n.m.) Constantin Noica si la pecinginea aia odioasa (tot teleormaneana) de Mihai Antonescu (bou' ala de la Externe, care i-a scapat pe jidovi si pe co-tziganii lor de Solutia Finala - footu-l în ECO-print sa-l foot de bagabont, n.m.). Cu respect, FB

13 ianuarie 2019 23:16

EURO-bulangiu elghebete-ORL depizdat la 12 ianuarie 2019 23:51

13 ianuarie 2019 23:10

Ecce Kurrupt, troll platit de Rusia De mic mi-a placut sexul cu baeti.

12 ianuarie 2019 23:51

@Florin Bilei Măh Bulei, de aia o freci tu cam toată ziua pe pe aici pentru un bănuț negru? Ai, n-ai vreo idee, morfolești fo trei idei mari și late, adaptate, de fiecare dată, la consemnul pe unitate SRI. Măh, dacă erai talentat, ajungeai și tu măcar locotenent, nu la munca de jos de mânjeală cu căcat a adversalilor politici ai patronilor tăi. Te urmăresc de ani buni și, scuză-mă, nu evoluezi telectual și nu avansezi de la gradul de postac inept. Cum să te pronunți tu, măh, ca un derbedeu analfabet, la adresa doamnei Dăncilă, care se dovedește o veritabilă revelație ca prim ministru?! Păi, măh căcărează de iepure, te-ai pupat tu, măh, măcar o dată cu monsieur Juncker, care se mai pupă doar cu șeful tău suprem de la televizor, domnul Georgică Soros? Hai că ești, totuși, mare! Mare dobitoc, vreau să spun.

12 ianuarie 2019 22:44

Câinele se vaită de drum lung, iar prostul moare de frica lui Putin! Dar cel mai tare îl doare pe Soros de frica lui Putin și a lui Trump. Trompetele soroșiste din Românica simt însă până în ficați dogoarea lui Putin, că-s icișa lângă el. Tare mi-e teamă că, de ce li-e frică nu scapă, iar noi aștialalți i-i arătăm cu deștu lu Putin personal: - Ete ăștia ecce șobolanii boșorogului neomarxist Soros, toarșe Putin! Ua-ha-ha și râdem de pe-acum de lipsa de umor a șobolanilor spăimântați! E doar o glumă, băh!

12 ianuarie 2019 13:08

Ecce Kurrupt, gaozar dragnist, ventilator cu cacat platit de ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti cu respect, gaozarul comunist Paulus

12 ianuarie 2019 12:53

Klaus W. Iohannis An des guten Christen Tor / Wuchert Dorngestrüpp empor ... Darum sag' ich immer so: "Wer mit Fremden ist im Bunde / Mögen fressen ihn die Hunde / Haus und Hof mag ihm verderben / Seine Sippe hungers sterben!"

12 ianuarie 2019 12:19

Veorica Paduchi-Latzi Dancila Sunt eu, Monica Pizdovei de la PE - aia care fukce ca toti EURO-dracii TTIP ca sa "salveze" Justitia - si m-am tra(ns)vestit în Veronica ca sa intru si io la Ateneu! Cu respect, MP

12 ianuarie 2019 12:15

Veorica Paduchi-Latzi Dancila Dancila si-a invitat nora, nepoatele la Atheneu, dar nu si pe Isarescu.

12 ianuarie 2019 12:07

Paulus Bine, dar si "oficialii UE" (EURO-pushlamalele, n.m.) si ei stiu sa joace jocul asta si chiar mai bine decât SOCIO-pushlamalele autohtone - nu?! Cu respect, Paulus

11 ianuarie 2019 23:03

Ecce Kurrupt Adică carevasăzică na-ți-o ție și dă-o mai departe până în arianus la mascota din fruntea statului, pe sub privirile încrucișate ale eurovizionarilor care strâng din buci îngroziți...

11 ianuarie 2019 18:44

Capdepork Domnul Iordache pute a cacat.

11 ianuarie 2019 18:07

Fritz "Fratele Hans" esti un..Arschloch !

11 ianuarie 2019 16:34

Postacii #rezistaci și lăbărari sunt exact precum corul bocitoarelor nefutute din teatrul antic! Singurul dintre ei pe care l-aș primi la popota SRI, SPP. SIE sau STS ar fi Ion Pop. Firește, nu prea sunt cu el pe felie ideologică, dar e singurul care are stofă de publicist și cu care, eventual, mai poți schimba o idee! Celorlalți nu le-aș oferi nici resturi intrate în fermentație de la masă fantomelor adevăratei putori. Pardon, puteri! Postacii de duzină se repetă și se pastișează unul pe celălalt, iar cultura lor, atâta câtă e, miroase de trăznește a buci opărite. Ofuscarea și frustrările le sunt însă uriașe. Parcă-i auzi zicând: ehee. dacă eram eu primministru/ă. Măi băieți, sau măi fătuci, două chestii sunt mari pe lumea asta: Dumnezeu, oricum s-ar numi în diferitele religii, și selecția naturală. Iohannis, spre exemplu, deși e doar un mălai mare, fără cine știe ce minte, domnule știe să le fure! Olguța e țață tare-n clonț, dar făcu din Craiova un pahar arătos, madam „Veorica”, o biată gospodină, se înalță și ea deasupra orizontului ca un Luceafăr. Acuș-acuș o pupă iar monsieur Juncker de se stinge lumina în Bucale de gelozie!

11 ianuarie 2019 16:29

Definitia nebuniei, dupa Einstein "sa incerci in mod repetat aceleasi lucruri asteptandu-te sa obtii rezultate diferite" (citat aproximativ). Cam asta fac Dancila si Toader.

11 ianuarie 2019 14:48

Kuminecaturile Bucilor Gemene, gaozar dragnist trist De mic mi-a placut s-o frec.

11 ianuarie 2019 13:27

Grigore Este așa un consens in Romania încît Dancilă în PSD-ismul ei Dragnist (chiar de ăsta e la pescuit oceanic in Maldive cu iubițica blondină) o propune a 3-a oară pe Olteanca Olguța tare-n clanță ca ministresă iar Iohannis o respinge iar...si iar...de incompetentă....Este cel mai mare consens că Tudorel Toader o propune pe Madam Florea la conducerea DNA-ului iar Iohannis o respinge iar...si iar...de îndoctrinarea PSD-istă facută de ta-su, vechi activist si Consilier Județean PSD-ist la Constanța...Este așa un mare consens și va fi mereu in Republica PSD-istoidă ?!?....

11 ianuarie 2019 13:23

FRATELE HANS Mă, forumiști de c...at și lingăi-de-cur-klausist, când spune sau face gafe iohannes, nu postați nimic...

11 ianuarie 2019 12:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.