Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La început de an şi după 25 de ani de apariţie a Dilemei, ne putem întreba, în mod legitim, în ce măsură contextul de azi justifică, la fel cu cel din 1993, existenţa acestui tip de publicaţie şi a titlului ei. Pentru a-l însoţi pe cititor în eventuala căutare a unui răspuns, reproduc mai jos un text „programatic“ de-acum peste 25 de ani. Senzaţia mea este că sîntem, în continuare, „actuali“.

Ba chiar şi mai actuali! Pe scena politică, toată lumea are dreptate, are certitudini, are percepţia definitivă a „duşmanului“. Nimeni nu are dubii, ezitări, nuanţe. Opinia se obţine fără interogaţie şi fără excese de autoevaluare. Şi e, întotdeauna, vehementă, exclusivă, devastatoare. „Omul fără dileme“ a învins! Cu atît mai mult e, poate, (încă) nevoie de noi... Articol preluat din Dilema Veche Uneori regret că gazeta de faţă se numeşte Dilema. Constat aproape în fiecare zi că duhul dîmboviţean nu poate trece pe lîngă acest cuvînt fără să alunece în poantă facilă, ironie minoră şi malentendu cras. Din punctul meu de vedere, cel mai supărător e malentendu-ul. Un demon simplificator a lăsat unora impresia că filozofia acestei publicaţii e bîlbîiala, inexistenţa criteriilor, absenţa opiniei. „O revistă fără un punct de vedere?“ sună unul dintre reproşurile curente. Pe de altă parte, cînd afirmăm un punct de vedere, se găsesc repede destui care să ne reproşeze că ne-am depăşit programul, că nu sîntem destul de „dilematici“.

Integral pe AdevărulComentarii

gaozar bolshevic imbecil depistat: La urma urmei si vocatia "europeana" (care provoacaîn mod firesc reflexul pavlovian de acceptare a intromisiunii EURO-poollii în cavitatea bucala a victimei sindromului, n.m.) e (complet) lipsita de ... dileme, nu?! În fond si la urma urmei, si EURO-patul se comporta ca o maimutza cu cheie, respectiv ca un "mecanism" (ce-i drept "european", n.m.) teleghidat, plasat pe orbita eliptica în jurul "nucleului dur" al escrocheriei (neo-marxiste, n.m.) - nu?!

10 ianuarie 2019 22:30

gaozar bolshevic imbecil depistat: 15:37

10 ianuarie 2019 17:58

Băh, liniște, ce dracu! Vorbește pupilul filosofului bolșevic Mihai Șora! Adică omul cu burtă și tot felul de dileme.

10 ianuarie 2019 15:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.