Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fiecare zi care trece adună mărturii tot mai copleșitoare ale prăbușirii statului român și, odată cu el, a societății românești. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria modernă a acestei țări ca toate pârghiile puterii să se afle în mâna unor contrabandiști, deopotrivă ticăloși și inconștienți, care pun în pericol, în aceste momente, însăși existența noastră ca națiune.

Această rețea de putere și de interese care conduce azi România către o catastrofă aproape inevitabilă s-a construit însă printr-o largă complicitate populară. Faptul că la doar câteva luni după demascarea corupției guvernanților poporul se întoarce la urne pentru a-i vota pe aceiași este dovada dureroasă și inevitabilă a incapacității acestui popor de a se guverna conform unor precepte morale și legale elementare. Personaje ca acelea care ne conduc au crescut în micile lor medii infracționale din satele sau orașele distruse pe care le-au prăduit fără cruțare. Dar când au văzut că nimeni nu le opune rezistență, ba mai mult, că tot mai mulți sunt cei care din victime devin slugi de nădejde și adulatori de ocazie, când au văzut că oamenii legii le devin complici, au căpătat curaj și au trecut la nivelul superior: s-au făcut primari, prefecți, președinți de consiliu județean, prin teroare sau prin mituire, prin frică sau prin lingușire, prin înșelătorie și prin fraudă. Și iarăși cei înșelați n-au spus nimic. Și iarăși dintre ei s-au ales și mai numeroși cei care s-au alăturat hoților și infractorilor. Atunci au căpătat cu adevărat îndrăzneală și au vizat ocuparea statului însuși. Minune sau nu, au reușit chiar mai ușor decât se așteptau.

Integral pe RepublicaComentarii

1937-2019 La Multi Ani! Trei fenomene ale timpului: invazia verticală a barbarilor, domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade. Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere. Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ingnoranţi ce se află. Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi. Nicolae Steinhardt

10 ianuarie 2019 18:04

Foarte combativ acest toarăș Ciprian Mihali! Un pulifrici adevărat, mereu cu ea în gură. Bravo! Ce grad ai? Doar căpitan?! Foarte puțin pentru valoarea contribuțiilor tale! Trebuie combătuți, întra-adevăr, nu doar cu molotoave, ci cu șenilate, toți cei care fură din truda bancherilor și a acelora care se străduiesc din răsputeri să introducă în circuitul mondial valorile care zac în subsolul și la suprafața pământului românesc. Trebuie să fim mândri de profiturile pe care le obțin, pencă numai așa valorile românești, chiar și cu etichetă străină, ajung să fie prețuite la justa lor valoare pe marile burse ale lumii. Ești băiat harnic, băi pulifrici, dar jigodel! Știu, până la urmă suntem proști noi ceilalți, că ție tot iți intră câte ceva în cont, dar vrei mai mult. Iar pentru asta „si dă-i, si luptă”!

10 ianuarie 2019 15:58

@Marius Ivanescu Corect, Marius! Ești un căcat foarte concentrat. Poporul ăsta de mămăligă nu te merită!

10 ianuarie 2019 15:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.