Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Laura Codruţa Kovesi a atacat la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA, plângerea fiind depusă în luna decembrie a acestui an. În plângere se arată că au fost atacate drepturile omului.

„Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce privește revocarea din funcția de procuror șef al DNA ca urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronunțată de Curtea Constituțională.

Motivele pe care le-am invocat în acțiune au vizat faptul că, prin decizia sa, Curtea Constituțională a hotărât revocarea din funcție, deși, nu am avut calitatea de parte în conflictul soluționat de instanța constituțională, nu am fost citată în fața Curții Constituționale și nu am avut posibilitatea de a avea cel puțin calitatea de "intervenientă" pentru a exprima un punct de vedere în apărarea mea.

Decizia Curții Constituționale nu a putut fi contestată, inexistența unei căi de atac fiind stabilită de însăși motivarea Deciziei Curții Constituționale. Astfel, am reclamat și faptul că nu există în dreptul intern un temei de drept prin care să poată fi exercitată o cale de atac împotriva Deciziei Curții Constituționale nr. 358 din 30 mai 2018.

În procedura în care Curtea Constituțională a emis Decizia nr. 358 din 30 mai 2018 nu au fost respectate garanțiile unui proces echitabil sub aspectul accesului la un tribunal, având în vedere că nu există în dreptul intern "un recurs efectiv", un temei de drept și o procedură internă bazată pe criterii obiective care să îmi ofere dreptul la o contestație privitoare la drepturile și obligațiile cu caracter civil referitoare la măsurile disciplinare dispuse de ministrul justiției și decise de Curtea Constituțională printr-o decizie definitivă, fără cale de atac”, se arată într-un răspuns al Laurei Codruţa Kovesi, transmis de biroul de presă al Parchetului General.

Preşedintele Klaus Iohannis a emis în luna iulie 2018, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR.

Laura Codruţa Kovesi a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a semnat revocarea ei de la conducerea DNA. „Președintele României a emis decretul de revocare din funcția de procuror-șef al DNA. Mandatul meu încetează începând de astăzi (n.r. - 9 iulie 2018). Am fost procuror șef al DNA timp de cinci ani și tot ce am realizat am consemnat într-un raport”, a spus atunci Codruța Kovesi.


Comentarii

@@descreieratului comunist de mai jos Descreieratule, citii și eu și mă amuzai de dezlănțuirea ta de furie. Te asigur că din postările de mai jos îmi aparține doar una. Ți-am mai răspuns o dată, fără intenția de a te combate sau jigni, că cestiunea lui „mă-tii” sau „mă-ti„ este controversată in lumea limbiștilor. Autorii DOOM-ului recomandă, într-adevăr, forma cu doi de „i”. Alți grămătici invocă însă fenomenul fonetic de contragere a unor sunete sau slilabe în limbajul popular sau dialectal prin care se ajunge la formele mult scurtate. În cazul de față, de la forma „aia mamei tale” s-a ajuns la „mă-tei” - „mă-tii” și apoi „mă-ti”. Limba română este limbă fonetică, adică se scrie cum se aude. În „mă-ti” se aude un singur „i” silabic, adică lung. Daca accentul ar fi căzut nu pe prima vocală („mă-”), ci pe a doua („-tei”), „e”-ul s-ar fi transformat în „i” silabic, care, împreună cu semivocala „i” ar fi dat forma cu doi de „i”. Deci „mă-tii”. Cum accentul cade însă pe prima silabă (mă-) cuvântul se scurtează prin contragerea „i”-ului semivocalic și apare forma „mă-ti”. După părerea mea ambele forme sunt corecte, dar o prefer pe a doua. Sunt multe asemenea dublete în limbă. Unul în plus sau în minus, practic, nu mai contează! Așa că, amice, nu te mai înverșuna atâta în problema asta,

9 ianuarie 2019 19:45

@descreieratului comunist de mai jos Ia uita-te imbecilule cu ce s-a ocupat guvernul PSD : https://www.comisarul.ro/articol/incredibil!-priviti-ce-a-postat-corina-cretu-pe-fa_979164.html. Nu este in stare sa faca proiecte sa atraga bani de la UE. In schimb au LUPTAT sa acapareze JUSTITIA, au LUPTAT sa acapareze ARMATA. Mai au o singura institutie s- acapareze PRESEDINTIA si s-a dus darcului democratia. Dictatura este aproape. Asa-i trebuie poporului roman. Ce a votat asta va CULEGE.

9 ianuarie 2019 14:53

@descreieratului comunist de mai jos Fir-ai al dracului de analfabet! Pai tu vorbesti? ... sa fi... dobitoaca se scrie cu doi ii. Habar n-ai analfabetule cand te numesti v, ca viitorul " va castiga" nu se scrie "v-a castiga". Dupa ce ca esti ANALFABET te dai si mare JURIST. CCR nu este organ de judecata! Imbecilule! Ai sa vezi si tu. CCR trebuie sa verifice daca legile sunt CONSTITUTIONALE nu APLICAREA lor. Verificare CONSTITUTIONALITATII este sarcina ei si era bine s-o fi facut inainte de promulgare, nu dupa ce-si face efecte. Dar ce va pasa voua imbecililor. Scoateti PUSCARIASI pe banda ca doar o sa scape si DRACNEA. Oare niciunul nu te GASESTE si pe tine imbecilule? Vezi ce s-a intamplat noaptea trecuta la Timisoara.

9 ianuarie 2019 14:31

@descreieratului comunist de mai jos Toate comentariile de mai jos, jegoase altfel ca si INDIVIDUL, sunt facute de un imbecil COMUNIST care regreta acea oranduire, ramanand imbacsit cu " netrebniciile burghezo-mosierimii" dintre cele doua razboaie. Ii aduce slavi lui Stalin si "poporului rus" care- nu-i asa? - "libertate ne-a adus", ba chiar paine si sare. Fire-ai al dracului de comunist imputit! Sa dea Dumnezeu inaite sa-ti dai ultima suflare pe spatele tau sa fie ATATA PAINE SI SARE cata au FURAT rusii de la poporul roman. IMBECILULE! Daca n-ar fi imperialistii ai ai fute-o pe MA-TA caci rusii te-ar beli. Netrebnicule! Sa nu-ti ajute cel de SUS sa mai ai posibilitatea vreodata sa mai debitezi asemenea MINCIUNI.

9 ianuarie 2019 14:17

Dr.Houoooooooo Uite dom`le ce inseamna sa fi....dobitoaca ! E cazu`.... individei care pe baza baschetului a "terminat" dreptu` (desigur, fara cursu` de ..."Constitutional" !) Altfel, ar fi stiut ca la CCR se judeca CONFLICTE JURIDICE DE NATURA CONSTITUTIONALA, nu...persoane ! HUOOOOOOOOOOOO....baschebaleatoarei analfabete functional in.....drept !!!!

9 ianuarie 2019 11:51

@p a t r i o t u ' de la 8 ian. 2019 17:40 … corect. Noroc cu STALIN si poporu' rus ca dupa razboi nu ne-au adus decat bunastare, democratie, paine si sare. Daca nu erau ei, ne cotropeau americanii si ne duceau inapoi in feudalism.... ce prost esti baaaa!!!

9 ianuarie 2019 9:47

Codruta Kovesi Av, da-mi-ai limbi cand sunt pe ciclu, eu l-am salvat pe Dtagnea al tau de la puscarie. Tot eu i-am salvat pe ucigasii de la Revolutie si de la mineriade, care mai tarziu au fondat PDSR.

9 ianuarie 2019 5:04

v Chiovesoaico, parca spuneai ca legile sint foarte bune si nu trebuiesc schimbate. Acuma gasesti tot felul de "nereguli" in sistemul judecatoresc cind acestea te-au "afectat". Sint curios daca va avea succes in demersul ei si ce functii va avea , acuma si in cazul ca v-a cistiga la CEDO

8 ianuarie 2019 23:08

In spatele Dnei. Codruţa Kovesi este austro-ungaria. va reusi tot ce vor ei.

8 ianuarie 2019 20:04

Kovesi+Dragnea=Love Vreau sa ajung inapoi la sefia DNA sa-l mai scap odata pe Dragnea de puscarie.

8 ianuarie 2019 19:14

Făhhh! zdreanța draqului!!!! Meri-n pwla mea la muncă, nu la furat!!!!

8 ianuarie 2019 19:01

Doar tradătorii, și numai ei au fost, sunt și vor fi sprijiniți de către IMPERIALIȘTII OCCIDENTALI, pentru a accede la funcții, înalte în stat, pentru ca apoi să le întoarcă plata. Așa făceau, în perioada interbelică, boierimea și burghezimea. Mergeau la ”porțile” imperiilor, de la acea vreme, făceau ce știau mai bine (pupau cururile occidentului), primeau o funcție, apoi vindeau și pe măsa. Așa face și JEGOASA de Kurveși Lulutza, merge la ”ușa” imperialiștilor, îi pupă-n RECT, le suge melu, și poate, poate o să primească ”M-UIE”, nu contează că o să-și vândă țara.

8 ianuarie 2019 18:54

BBC Foarte bine le faci! Nu-i lasa!

8 ianuarie 2019 17:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.