Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Compozitorul Ennio Morricone, în vârstă de 90 de ani, a anunţat că se va retrage, iar în perioada 19 ianuarie – 19 mai va susţine concerte în Europa, parte a turneului „60 Years of Music”, scrie La Vanguardia.

Două sute de cântăreţi şi muzicieni vor interpreta sub bagheta italianului la Cracovia, Berlin, Budapesta, Praga, Stockholm, Fornebu, Antwerp, Dublin şi Verona, potrivit site-ului oficial al compozitorului.

Prolific compozitor, cu peste 100 de piese muzicale clasice şi 500 de lucrări pentru film şi televiziune, italianul deţine două trofee Oscar, unul onorific, primit în 2007, şi al doilea, primit în 2016, pentru coloana sonoră a filmului „The Hateful Eight” al lui Quentin Tarantino.

Inspirat iniţial de Mozart, Bach şi Vivaldi, Ennio Morricone este unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzică din toate timpurile, iar pe parcursul unei cariere de aproximativ şapte decenii discurile lui au fost vândute în peste 70 de milioane de copii.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.