Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Anca Jurma a transmis, într-un comunicat de presă, motivele care au determinat-o să nu mai accepte prelungirea mandatului de interimar la şefia DNA. Magistratul s-a referit la apariţia în spaţiul public înregistrării unei discuţii cu procurorul Florentina Mirică, criticând „maniera în care unii procurori au ales să îşi exprime nemulţumirile profesionale” .

Anca Jurma şi-a anunţat motivele care au făcut-o să nu-şi mai dorească un nou mandat în fruntea DNA. Ea a criticat atât abuzurile din justiţie cât şi modul în care unii procurori şi-au exprimat „nemulţumirile profesionale”, aluzie la înregistrările unei discuţii apărute la începutul lunii decembrie în spaţiul public. Comunicatul DNA „Astăzi este ultima zi a mandatului de 6 luni pentru care am fost delegată în funcţia de procuror şef al DNA. Am acceptat cu greu această funcţie interimară, la solicitarea conducerii Ministerului Public, într-un moment în care DNA se afla într-o situaţie dificilă. Urma ca în scurt timp să aibă loc o procedură de desemnare a procurorului şef numit, cu un mandat de trei ani. Din raţiuni care nu au depins de mine, aceasta perioadă s-a prelungit până după încheierea celor 6 luni.

Integral pe AdevărulComentarii

v Nu ma pricep, in "meandrele justitiei", dar imi pun intrebarea, daca in Constitutie se specifica ca toti oamenii sint egali in fata legii, oare de ce avem DNA si nu toata lumea intra la rind in justitie. Daca s-ar face judecati pe diverse domenii as intelege, Asa mai degraba cred ca este o forma de justitie politica si de darimarea micilor firme Romanesti care indraznesc sa le faca concurenta celor straine, dupa ce acestea cu ajutorul nostru au reusit sa darime toata industria noastra, inclusiv cea profitabila care exportau aproape totul in vest

8 ianuarie 2019 23:21

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Vlad Țepeș, Ivan cel Groaznic sau Genghis Khan trebuie să conducă Ministerul Justiției în România.

8 ianuarie 2019 21:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.