Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu poţi să nu-i dai dreptate Elenei Udrea atunci când a spus că, în decizia privind Completele de 5 judecători de la ICCJ graţie căreia a văzut din nou liberă cerul Costa Ricăi, Curtea Constituţională a fost „curajoasă“. Căci curaj pur este atunci când, în văzul lumii, îţi mai pui un rând de cărămizi la propriul cavou.

Aplauzele Elenei Udrea nu sunt însă singulare: gratiile unor penitenciare şi-au petrecut Crăciunul fără câţiva condamnaţi de rang înalt, care au invocat decizia CCR, au depus cereri de eliberare până la rejudecarea apelurilor, iar cererile le-au fost aprobate. Criticii deciziei sus-amintite susţin însă că, sub pretextul soluţionării unui presupus conflict juridic de natură constituţională (CJNC) între Parlament şi Înalta Curte, CCR a pătruns în mod nepermis pe un teritoriu rezervat doar instanţelor regulate: modul de interpretare şi aplicare a legii.

Integral pe Adevărul