Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PSD e în plină cădere, această formaţiune ajungând la o intenţie de vot de 16,4% dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare. Social-democraţii au fost depăşiţi în intenţia de vot de PNL, formaţiunea care ar strânge 17,1%. Iohannis rămâne pe primul loc în intenția de vot la prezidențiale, potrivit unui sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM.

PSD nu mai mai conduce în topul preferinţelor românilor. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, primii în ceea ce priveşte intenţia de vot ar fi cei din PNL, care ar strânge 17,1%. PSD a căzut pe locul al doilea cu o intenţie de vot de 16,4%, anunță ADEVĂRUL. Locul al treilea ar fi ocupat de formaţiunea lui Dan Barna, USR, care are o intenţie de vot de 7,5%.

ALDE are o intenţie de vot de 6,3%, în timp ce noua formaţiune înfiinţată de Dacian Cioloş, PLUS, ar strânge 5,3%. Pro România, formaţiune condusă de Victor Ponta are o intenţie de vot de 4,1%, iar UDMR ar strânge doar 3%.

În continuare, Klaus Iohannis conduce detaşat în preferinţa electoratului pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte. Al doilea clasat e Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE. Pe de altă parte, cea mai bună variantă a PSD ar fi Gabriela Firea, aceasta având o intenţie de vot net superioară faţă de Liviu Dragnea, susține COTIDIANUL.

Datele din sondajul IMAS arată că președintele Klaus Iohannis ar obţine 34,9%. La mare distanţă de acesta e liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cu 13,9%. Pe locul al treilea se află Victor Ponta, lider al Pro România, care are o intenţie de vot de 12,7%. Pe locul patru s-ar clasa Dacian Cioloş (PLUS), cu 9,2% intenţie de vot, iar pe locul 5 Liviu Dragnea, care strânge doar 5,3%. Intenţie de vot de sub 5% au Ludovic Orban (PNL), Dan Barna (USR), Kelemen Hunor(UDMR) şi Eugen Tomac (PMP).

Sondajul prezintă și preferințele în privința candidaților social-democrați pentru cea mai înaltă funcție în stat. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, este preferată de participanții la sondaj care au votat PSD, cu 42 la sută din voturi, în timp ce Liviu Dragnea a fost indicat de 23 la sută dintre ei. Pe locul 2, în sondajul privind PSD, 25 la sută dintre repondenți au indicat „altcineva”, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

O candidatură comună PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale ar putea fi mai oportună, consideră tot mai des în ultima perioadă liderii celor două partide aflate la putere. GÂNDUL observă că deşi Călin Popescu Tăriceanu nu a revendicat clar până acum această candidatură, preşedintele PNL Ludovic Orban are o părere clară: ”Nu cred să îi fi dispărut atât de multe ţigle de pe casă lui Dragnea, încât să candideze la prezidenţiale.”

Călin Popescu Tăriceanu consideră că trebuie analizat dacă o candidatură comună PSD-ALDE la prezidenţiale nu ar fi mai oportună decât doua candidaturi din partea formaţiunilor. "Din 2000 încoace, niciun candidat al PSD nu a câştigat alegerile. Din contră, le-a pierdut la un scor foarte strâns şi Adrian Năstase şi Mircea Geoană. Probabil că mai trebuie ceva în plus. Şi e de analizat dacă o canditură comună din partea PSD-ALDE nu ar fi mai oportună decât una a PSD, pentru maximizarea şanselor candidatului," a declarat Călin Popescu Tăriceanu,

Pe de altă parte, ROMÂNIA LIBERĂ prezintă și următorul scenariu: Tandem Tăriceanu – preşedinte, Bolojan – premier. Liderul ALDE şi primarul din Oradea sunt vechi camarazi politici. Călin Popescu Tăriceanu şi Ilie Bolojan sunt ambii, astăzi, în poziţii secundare de decizie, deşi amândoi vor mai mult. Pentru foarte mulţi, o astfel de alianţă poate însemna a treia cale în politica de la noi, şi una cu mari şanse de reuşită.

De altfel, candidatura în tandem pentru 2019 va deveni, probabil, obligatorie. Asta în lumina ultimelor realităţi şi scandaluri care au măcinat instituţiile plasate în palatele Cotroceni şi Victoria. Deci, viitorul preşedinte va indica persoana pe care o alege prim-ministru, oferind şi un impuls electoral serios pentru 2020. Cum Klaus Iohannis şi-a manifestat opţiunea pentru al doilea mandat, susţinut, desigur, de PNL, în consecinţă, premierul său devine liderul partidului - Ludovic Orban. Şi ce şi-ar putea dori mai mult actualul preşedinte decât să îl aibă alături pe cel care ştie cine îi este generalul!

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă exprimați opinia: Cu ce partid veti vota la următoarele alegeri?


Comentarii

Dragnea-ti fute-n cur parintii ca sa dea pensii speciale securistilor Dragnea vine de la PD-ul lui Basescu. Futu-ti gura ma-tii de handicapat, tocmai relatia buna cu statul paralel l-a scutit pe Dracnea de parnaie. Sper sa mori cat mai repede si-n cele mai groaznice chinuri.

9 ianuarie 2019 12:16

pedelistul ...liberal Baih Grigore, daca era hot, dupa cat s-au strofocat serviciile , PG si mai ales DNA, Dragnea era de mult inchis cu multe lacate ! Da`....nimic -nimic baih ! Iar sasu-i "apropitar" a peste 47 dosare penale ! Cel mai greu e "ala" cu retrocedarile facute de el la FDGR, organizatie nazista autodeclarata ! Cele sase (6) case sunt .....basca ! Sper c-ai auzit de conu`...Leonida - nu ?

9 ianuarie 2019 11:43

Grigoriu De ce nu este Dragnea susținut de popor de are doar 5% intenție de vot in sondaje și așa va ramîne...Pentru că toți știm că a furat in draci din avuția țării...A sustras Gospodaria de Partid a PCR Alexandria, Crescătoria de porci Salcia,Pichetul de Graniceri, Hotelul Turiss, Compania de Drumuri și Poduri rebrenduită in Tel Drum (Pentru care se și bate acum cu Consiliul European la Tribunalul Internațional...)...Este ca și patron cu Asociația vănătorilor creată de el pe terenuri de vînătoare teleormănene unde văneaza mistreți cu Clanurile de Baroni și Tel Drum-iști....Nu mai zic de Insula Belina....De moralitatea lui nu mai zic...cand era incă însurat cu doi copiii pleca cu secretara cu 30 de ani mai tînără să și-o tragă in Brazilia....deci cine să voteze-n Romănia o curvuștină ca Primă Doamna...Și cel mai grav este că a oferit pe tavă totul cerut de UDMR-u....dînd convingerea poporului că ar fi înstare s-o vîndă și pe ma-sa ...deci și interesele țării...

9 ianuarie 2019 8:42

Kuminecaturile Gemene, alias Ecce Kurrupt, alias Paulus Gaoz Rupt Sug pula grstis membrilor PSD.

9 ianuarie 2019 5:34

Ecce Kurrupt, troll platit de Rusia Gaozsre, PDSR a dt bani de la buget masoneriei in 2004. Taricesnu este fiul lui Dan Amedeo Lazarescu, fost turnator si lider al masoneriei romane. PSD n-are securisti? Ce gluma proasta!

9 ianuarie 2019 5:12

Ecce Kurrupt, troll platit de Rusia Gaozare, Johanis a fost votat de 6,2 milioane de romani. Firea a fost votata de 14% dintre bucuresteni. PDD a fost votat de 15 dintre cei cu drept de vot. Pisha-m-as in gura ta de gaozar bolshevic.

9 ianuarie 2019 5:09

Ecce Kurrupt Alegerile prezidențiale într-o dicktatură regulamentar democrăcănată se face astfel încât majoritatea covârșitoare de 8,333 procente a populației să nu fie răstignită de cealaltă majoritate de 91,666 procente. Adică 50 la sută din voturi provine de la Consiliul Eurovizionar al Mesei Tăcerii iar celelalte 50 la sută din voturi vine de la audiența concursului "Cântarea României". Adică un om normal poate să devină președinte doar dacă cel puțin unul din cei 12 kuriști își trădează dicktatorul și simultan unicul lor candidat din finală are trombonul rupt... Ecce posibil dar șansele sunt mici, să fim realiști.

9 ianuarie 2019 4:50

Nu râdeți, bă, că nu-i de râs! Dacă în 2014 securiștii i-au spălat prostălăului dosarele penale și i-au băgat în traistă, lângă cele 30 de procente din primul tur aproape încă pe-atât, va fi floare la ureche ca, pe lângă celele 35% de acum, să încapă în traista plăvanului încă fo 50!!! Că restul sunt ale Cioloșică, deși acesta va lua 49% în primul tur!!! Artimetica securistă este dată dracului în materie electorală, unde marionetele sunt mereu de preferat de către „adevărații” jucători.

9 ianuarie 2019 2:53

Variatul de Serviciu, Tolerantul Casei mănâncă căcat prompt la datorie... Strânge el din buci dar se pare că ia muie cu kuru de la partenerii lui strategici, probabil deoarece nu reușește să dea muie postacilor PSD precum își imaginează... cotele stabilite de dicktatorul mult iubit altfel probabil ecce extrem de optimiste...

9 ianuarie 2019 1:51

v Citind comentariile celor care-l sustin pe Ghiolbanis, vad aceiasi propaganda peste tot, ca Ghiolbanis a facut Sibiul cum arata acuma de parca el a facut acel oras. Te intrebi ce a facut pt tara, pt Romani in cei patru ani de mandat, decit concedii, excursii, amenajarea locurilor pe care le foloseste si multa frina la tot ce a propus actuala guvernare.

8 ianuarie 2019 23:36

Kuminecaturile Bucilor Gemene, postacul de casa al P$D Hai sictir ca puti a cacat!

8 ianuarie 2019 22:39

Kuminecăturile Gemene Sondajul kuriștilor a fost făcut la masa tăcerii. Votul a fost secret cu bile analitice. Se pare că nici reprezentanții majorității covârșitoare de 8,333 procente a românilor care deține cele 12 scăunele nu mai înbucă cozonacul cu rahat la unison ca odinioară... Fomiștii practic ar rămâne fără de-ale găurii dacă ar trebui să aleagă duminica viitoare din care capăt să taie feliile...

8 ianuarie 2019 19:10

v Ghiolbanis a fost ofiter nazist in tinerete. Ne-a spus noua d-l Dragnea.

8 ianuarie 2019 18:29

@victor Baih...Victoras, sasu-i stabil numa-n....prostie !!! Si-n ideea de a se simtii "confortabil" pe banii tarii ! Punct !!!

8 ianuarie 2019 17:46

Victor Dragilor postaci PSD-iști cred ca știți că ETNICUL GERMAN este stabil in sondaje primul pentru alegerile prezidențiale la 35 % iar Marele Luptător al Luminii Dragnea este stabil la maximum 5 %...de răd si găinile de el....Marele Lider al Marelui Partid...la 5 % intenție de vot....și așa-i de cănd l-au ales în fruntea PSD-ului...și așa v-a rămîne permanent și-n viitor...poate cheltui pe pachetele cu 1 L Ulei,1 Kg Zahar, 1 Kg de Orez și o găleata de plastic roșie toți banii PSD-ului proveniți de la Guvern...

8 ianuarie 2019 13:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.