Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procentul tinerilor de 30-34 de ani care au mai puţin de nouă clase a scăzut masiv la nivelul Uniunii Europene în ultimii ani. Excepţie de la această tendinţă fac ţările care au primit mulţi migranţi şi România. Procentul a crescut în ţara noastră cu aproape 4 puncte în intervalul 2007 până în 2017, potrivit unei analize realizate de monitorulsocial.ro. Dacă generaţia de 30-34 de ani dă măsura evoluţiei economice a societăţii pe viitor, creşterea procentului celor cu doar nouă clase duce la o accentuare a inegalităţilor sociale şi economice, precum şi la o polarizare a societăţii româneşti.Dacă în 2007 statisticile indicau că 20% din tinerii cu vârsta între 30 şi 34 de ani aveau mai puţin de nouă clase, în 2017 procentul acestora urcase la 23,7. Raportat pe sexe, femeile sunt mai bine educate decât bărbaţii peste tot în Uniunea Europeană, iar România nu face excepţie, ecartul de educaţie dintre femei şi bărbaţi crescând semnificativ în intervalul 2007-2017.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Ecce Kurrupt Iar educacația evident face case bune cu norocul. Majoritatea românilor are ghinion deoarece nu are diplome de Homo Superior cum laude. Doar 8,333 la sută din populație a învățat lecția și și-a făcut temele de case.

7 ianuarie 2019 12:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.