Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cea de-a 76-a ediție a galei Globurilor de Aur va avea loc duminică seară, în Hollywood, Los Angeles. Mediafax prezintă zece lucruri insolite sau mai puțin știute despre prestigioasa gală, care este organizată de Asociația presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA).

Începuturile

Înființate în 1944, premiile au fost decernate în primii 14 ani de jurnaliști membri ai Hollywood Foreign Correspondents Association, precursoare a HFPA. Frank Sinatra, Dean Martin și Sammy Davis Jr au fost maeștri de ceremonie surpriză la gala din 1958 și au fost invitați ca gazde oficiale în următorul an, pentru că show-ul lor a fost unul foarte atractiv.

Din 1958 și până în 1963, gala a fost difuzată doar în Los Angeles, devenind un eveniment televizat la nivel național în 1964.

Premiile

Spre deosebire de Academia de film americană (Academy of Motion Picture, Arts and Sciences), organizatoarea galei Oscar, HPFA nu oferă premii în categoriile tehnice, ci doar în cele artistice (actori, regizori, scenariști, producători).

25 de premii vor fi decernate duminică seară, 14 categorii fiind dedicate filmului și 11, televiziunii.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.