Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O poveste nebună de amor dintre o curtezană de lux a Bucureştiului de altădată şi lăutarul Cristian Vasile a devenit celebră în România. Idila, înfiripată în localul “Vulpea Roşie” de pe Lipscani, unde lumea bună a Capitalei venea să petreacă până în zori, l-a inspirat şi pe Mircea Cărtărescu să-i scrie legenda în cartea „De ce iubim femeile“.

La cârciumă, Zaraza nu avea cum să treacă neobservată, graţie frumuseţii sale rapitoare. Se spune că înnebunea bărbaţii doar privindu-i. Fiică a unui boier grec şi a unei ţigănci pe nume Didina, Zaraza era descrisă ca având un farmec şi un exotism ieşite din comun: buze senzuale şi părul lung şi negru dat din belşug cu ulei de nucă. Mereu plină de viaţă, tânăra făcea furori prin localurile de altădată, alături de cei mai bogaţi şi celebri bărbaţi. Ea obişnuia să poarte o rochie verde-praz, cercei lungi şi mari şi pantofi împodobiţi cu strasuri. Era o apariţie care tăia răsuflarea bărbaţilor şi stârnea invidia femeilor.

Integral pe AdevărulComentarii

Ei, da! O adevărată primă doamnă! Nu o capră oarecare ...

30 decembrie 2018 17:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.