Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Doamna VV Dăncilă, egală cu sine însăși, adică incapabilă să se autodepășească în bine, revine în forță cu o nouă mostră de batjocorire a limbii române, ca de fiecare dată când e lăsată să vorbească liber. Ororile pe care le comite vorbind, cu o încăpățânare demnă de cauze mai bune, ne îngăduie să schițăm un decalog în folosul ei, al celor care o urmăresc, dar și ca un leac pentru cei care se îmbolnăvesc sau se simt deprimați ascultând-o.

1) Nimeni nu poate sări peste propria umbră. Spus mai simplu, fiecare vorbește exact așa cum gândește. Și mai clar: nimeni nu este mai inteligent decât poate să o spună; dar, exact în aceeași măsură, nimeni nu poate fi mai inteligent în rostire decât în gândire. Vorbirea pune în formă o gândire care se modelează ea însăși prin vocabularul acumulat în timp. E un cerc virtuos aici: experiența lumii hrănește gândirea, care hrănește vorbirea, care redă gândirea și care, astfel, face loc unor experiențe noi. Doar că cercul nu e virtuos pentru toți.

Integral pe RepublicaComentarii

Ecce Kurrupt, troll platit de Rusia Gaozare, Veorica a spus ca UE nu se amesteca in tteburile onterne ale tsrilor membre cad a fost intrebata despre drepturile femeilor din Iran si Pakistan. Futu-ti gura ma-tii de handicapat bolshevic.

5 ianuarie 2019 0:21

@Stela Popescu feisbucist. Minți, idioat-o! Dăncila n-a spus în viața vieții sale că Pakistanul ar fi o țară membră a Uniunii Europene!!! Puteai să minți orice, dar nu una ca asta! E adevărat, doamna Dăncilă a spus ceva ce se termina în -stan, dar nu Pakistan, ci Sekuristan și tu erai prea idioată să înțelegi ce și cum. A spus că Românica băsisto-iohannistă este un Sekuristan membru al Uniunii Europene. Și s-a lăudat că aveme mai mulți securiști decât SUA și de fo două ori mai mulți decât Germania și restul UE la un loc în ce privește numărul de securei la mia de locuitori!!! Îți place, fă idioato?!

3 ianuarie 2019 14:56

Carmen Dan are clasă de DOAMNĂ și stofă de politician! Păcat că PSD-ul n-o obligă să candideze la președinția României! Ar mătură pe jos cu oricine i-ar ieși în cale. Până una alta, este cel mai bun ministru de interne pe care l-a avut Românica după decdembrie 1989. Vorbește impecabil și la obiect. Cunoaște perfect legile, dă dovadă de echilibru, e omenoasă când și cu cine trebuie și dă de-a dura oricând cu mormanul de carne macră și fără creier numit Klaus Werner Iohannis!

3 ianuarie 2019 14:44

Carmen Dan- o Udrea mai stearsa, dar la fel de curva Cainii latra, PSD COBOARA LA 22% IN SONDAJE...

3 ianuarie 2019 8:18

Ba uite că madam „Veorica” vorbește extraordinar de bine! Că idioții nu înțeleg mai nimic și repetă precum papagalii un slogan cretin lansat de fruncea propagandei securisto-#rezistace e problema lor. Câinii latră, caravana trece.

1 ianuarie 2019 14:06

Liviu Satan Dracnea v, ca sa fii mare in PSDracnea, trebuie sa si putina scoala, sa fi trecut prin patul lui, etc. Esti prea imbecil. La asa premie, asa postaci.

31 decembrie 2018 10:43

Ecce Kkrupt Cu respect raportez ca am facut loc ultimului ovul al doamnei prim-ministru la mine in gaoaza unde ii tine de cald ruso-poola lui Dragnea. La primavara voi da nastere lui Fanus Adolf Ceausescu ca care ne va conduce pentru 1000 de ani. Cu respect, Paulus, Ecce Kurrupt, Kuminecaturile Gemene

28 decembrie 2018 17:09

Paulus @Ciprian Mihali Da' vreo MEDIA-BASHINA noua cu "lovitura decesiva pentru Liviu Dragnea" si/sau cu "sanctiuni" CE împotriva României si cu darea afara de pe Continent si din Galaxie nu mai defekati? Cu respect, Paulus

28 decembrie 2018 9:22

v Nici pe departe nu sint un "admirator" al d-nei Dancila, dar ma intreb oare acest ziarist daca este asa "destept" de ce nu conduce el guvernul, sau sa aiba o functie importanta pe la institutiile centrale. In alta ordine de idei, eu cred ca ar trebui sa facem comentarii la articole, nu de a comenta ce si cum a scris cineva un comentariu.

28 decembrie 2018 0:25

Analfabeta Dancila Da' de EURO-curva de Corina Creatza ce ziceti?

27 decembrie 2018 23:23

Florin Bilei Sug EURO-poolla, trag "microdoze" pe EURO-rât, ies "în chilotzi la metrou", vând POPO-copii la bulangii elghebete-ORL & #REZIST!

27 decembrie 2018 23:20

Ciprian Mihali Promit sa recidivez mânine cu un articol cu titlul "De ce vorbește domnul Klaus W. Iohannis ca EURO-porcul" în care voi analiza în detaliu limba de lemn si dezacordurile gramaticale ale Excelentei Sale. Cu respect, CM + "republicanii"-poollii

27 decembrie 2018 23:16

@ppp Liebe ppp, vezi că nu este corectă formularea „modul de exprimare A (corect AL) doamnei Dăncilă”, folosit în postarea în care îl „corectezi” pe domnul Negoescu. Forma corectă o folosești, de altfel, chiar domnia ta, atunci când îi dai lecții (de data aceasta stillistice!) și lui Ecce Kurrupt, un calofil de excepție, din categoria autorului „Florilor de mucegai”! Rogu-te, de aceea, fii mai înțelegător cu micile scăpări ale muritorilor de rând, cum este și doamna „Veorica”, în corul detratorilor căreia îți face atâta plăcere să cânți, deși cu oarece distincție!

27 decembrie 2018 21:09

Hopaa! Adevărații proști insistează în continuare pe pista deschisă de pulifriciul republican!! Măh rupților în găoază de atât al treilea gen, femeia asta are și destulă minte în cap pentru voi toți la un loc și bun simț și educație temeinică. Într-un cuvânt, are cur de unde să fie mușcată de prostălăi, dar n-are cusur din punctul de vedere al DNA, dar mai ales al moralității, onestități și omeniei. Hai sictir, javre cufurite, asmuțite de Soros să faceți măcar voi rahatul praf, că vestele galbene de la Paris, dacă ar prinde pe-acolo mortăciunea aia l-ar jupui, i-ar umple pielea cu borhot de Bordeaux și s-ar pișa pe ea, ca să-l momească cu aromae cât mai tari și pe Pizdoș Cioroș al nost, pentru a-l lăsa fără fudulii.

27 decembrie 2018 18:05

Apropo de titlu Pe scurt : de proasta !

27 decembrie 2018 16:56

Victor Marinescu Ce ofuscatzi sunt postacii PSD-isti !!!....Doamna Dancila este o adevarata romanca, patrioata....tare-n genunchi....dar netrecuta pe la librarie....adica inculta.... dar exact dupa standardul protectorului sau Dragnea....Se imbraca ea in costum popular romanesc (iea romaneasca) ?!?.... este deajuns ...ce mai vretzi ???...Politica de partid si ideologia PSD-ista se bazeaza pe incultzi dar tupesti....ce sa zici de Iordache, Serban Nicolae, Nicolicea, Mitraliera.....unul si unul....oamenii epocii Dragnea....

27 decembrie 2018 16:50

Analfabeta Dancila mai dute in pizda ma-ti de postac imputit de Psd-ist ,,de aia esti platit sa ii lauzi pe infractorul Dragnea si analfabeta Dancila,,este pt postacul cu cont fals pe Facebook,,Vasile Vasile Negoiescu

27 decembrie 2018 16:43

@Pentru ppp Da, popoule, a ști carte în aste vremi înseamnă tulburare de pârțonalitate. Îs d-ambucile fericit că tu ai o pârțonalitate harmonioasă, atestată cu acte-n regulă de la Obregia și Jebel pentru mers în chiloți la metrou. La mulți ani pârțonali și #rezistaci! La mai multe bitcoaie!

27 decembrie 2018 15:10

Pentru ppp Cred ca ti-ai dat seama ca p'acilea comenteaza unul singur, modest de felul lui, dar cam dus de-acasa. Adica dus cu sorcova mai devreme decat ar trebui. Daca nu-i raspunzi, atunci iti raspunde el dandu-se drept atcineva. Este si asta o boala..... tulburare de personalitate multipla se numeste. Se distreaza singur cu talentul pe care zice ca-l are. Pe la Obregia sau Jebel in Timis gasesti multi dintr-astia.

27 decembrie 2018 14:22

Ciprian Mihali Ce ma inerveaza pe mine cel mai tare si mai tare e ca desi vorbește atât de prost, doamna Viorica Dăncilă le zice ... (neasteptat de) bine! Adica e practic pe invers cu dl. Dacian Romanian Pizdo-technocratzian Urinian Plus-Curoș, care vorbește (oarecum) bine, în schimb parca bese pe cale bucala (presupun ca din cauza ca roade "nucleu' dur" al EURO-poollii în timp ce grohaie, n.m.) ... Cu respect, CM

27 decembrie 2018 14:19

@ppp Hai, mă ppp, nu te erija în corector, că te-am mai prins cu agramatisme! Nu ești catastrofal, dar ai și tu scăpări, cum avem toți pe-aici din goana ... tastaturii. Dacă ai ceva idei să zgudui mintea prostului, bine, dacă nu, fă și tu glumițe, precum celebrul Kurrupt, care, culmea, are nu numai idei geniale, ci și o ortografie și o punctuație, impecabile! Dar cel mai cel este că-l doare exact în cur de înjurăturile neisprăviților!

27 decembrie 2018 13:24

Shalom Pentru ca atata poate! Ce-i asa de neclar? Doar pentru tampitul Ecce Penis este mai complicat si si-o vara mereu cu (in) Konchita Werner Wurst. Sunt curios cand se da la capra. La tap nu s-a dat ca era inca (pe atunci) o basina. Azi a ajuns un cacat.. in ... Ecce Kurrupt

27 decembrie 2018 13:18

Și încă ceva, pulifriciule! Hitler ținea niște discursuri impresionante, cu care îi electriza, pur și simplu, pe fritzi. Este cazul să-l elogiem pentru aceasta?! Inițial, nici nu era un bun orator, dar în perioada isprăvilor sale de la Munchen, când a scris și „Mein Kampf”, a luat lecții intensivse de dicție de la un actor. Scriitorul și moralistul Plutarh amintește că celebrul orator grec din antichitate Demostene, unul din vârfurile oratoriei, alături de latinul Cicero, avea o dicție incorectă și o voce slabă. Pentru a-și corecta defectele își repeta discursurile cu pietre în gură până îi ieșeau sunetele perfect. Iar pentru a-și întări vocea își repeta discursurile pe malul mării înfuriate, încercând să domine zgomotul valurilor și al vântului. Doamna Dăncila face și ea eforturi evidente să-și îmbunătățească discursul. Cu rezultate mai mult decât notabile. Trebuie să vină niște idioți să-i numere erorile absolute neînsemnate de dicție, pentru că nu au ce să-i reproșeze nimic altceva! Și ce să facă femeia asta ca să vă mulțumească pe voi? Să-l asasineze pe Dragnea?! Sau să se ducă să se spovedească și să ia lumină de la biserica SRI?! Așa cum au făcut Grindeanu și Tudose?! Carevasăzică de la imaculata biserică SRI și suratele sale, care nu au treabă cu prinderea teroriștilor sau a spionilor, ci cu schimbarea guvernelor!!!

27 decembrie 2018 13:14

eu Tov consilier, e grele limba romana

27 decembrie 2018 12:45

ppp @Kuminecăturile Gemene A avut dreptate Inteleptul: "Nu te amesteca in tarata, ca te manaca porcii"...

27 decembrie 2018 12:45

Du-te, mă Ciprian Mihai, în născătoarea mă-tii de bou! Scriitorul Fănuș Neagu, era un bâlbâit notoriu, dar scria o limbă românească dumnezeiască. Regele Mihai vorbea și el destul de greu, dar spunea mereu lucruri cu miez! Nicolae Ceaușescu era și el bâlbâit și adesea agramat, dar ținea piept mai marilor lumii, iar cu țara avea planuri ample, din care a și realizat multe! Lui Ceaușescu îi scriau alții cuvântările, dar devenea cu adevărat interesant abia atunci când ieșea din canavaua acestora! Să nu sari ca proasta de cur în sus și să spui că aș avea nostalgii după comunism sau după Ceaușescu, deoarece nu el a inventat comunisul, ci Marx, Engels, Lenin, Stalin și alții mai mititei, cu toții evrei, ca și barosanii neomarxiștii de azi în frunte cu clanurile Rotschild, Rockefeller, Soros și alții ca aceștia, dar, să ne înțelegem, nu toți evreii au făcut sau fac parte din mafia marxistă sau neomarxistă. Nici pe departe! Este, pe de altă parte, o chestiune de gâgă să invoci legătura dintre limbaj și gândire. Chestiunea a fost lămurită demult de către lingviști, filosofi și psihologi. Există indivizii care gândesc și exprimă impecabil doar idei simple, de tipul „apa este udă”, sau „găina face ouă” și indivizii care gândesc și exprimă, chiar și cu unele poticneli, idei complexe, din care prostălăii nici nu înțeleg despre ce naiba este vorba. Citește și tu nuvela „Ursul” de Faulkner și, dacă te simți superior „Veoricăi”, scrie un comentariu cât de cât inteligent în jalnica voastră publicațiune„Republica”! Cunosc și cazul unei crainice celebre a radiolui național, care îți putea fraza impecabil enunțuri interminabile, dar dacă o întrebai în secunda doi despre ce a fost vorba rămânea mută precum o lebădă! Așa că rămâne, cum am stabilit, pulifriciule: ești un bou închipuit și nimic mai mult!

27 decembrie 2018 12:41

Kuminecăturile Gemene 3p, unii zice căcatului pe nume, alții șede la masa tăcerii și mănâncă cozonac cu rahat. D-voastră îl mâncați foarte elegant cu furculița și cuțitul, poftă bună!

27 decembrie 2018 12:27

ppp @Vasile Vasile Negoescu. Cred ca nu ati inteles articolul. Acesta se refera la modul de exprimare a doamnei Dancila si nu la atitudine politica a doamnei prim ministru. In plus "Liviu Dragnea VA dat lectii ..." se scrie V-A . Multumim de asemenea lectii de ortografie ROMANEASCA.

27 decembrie 2018 12:04

ppp @Vasile Vasile Negoescu. Cred ca nu ati inteles articolul. Acesta se refera la modul de exprimare a doamnei Dancila si nu la atitudine politica a doamnei prim ministru. In plus "Liviu Dragnea VA dat lectii ..." se scrie V-A . Multumim de asemenea lectii de ortografie ROMANEASCA.

27 decembrie 2018 12:02

ppp @Ecce Kurrupt. Ma intreb care ar fi fost reactia D-voastra la acest articol, daca nu ar fi analizat modul de exprimare al doamnei Dancila si ar fi fost doar teoretic, scris numai referitor la modul de exprimare prin vorbire. Ar fi interesant sa va analizati modul de exprimare (in scris) in cadrul celor 10 puncte din articol. De inteligenta dati dovada, uneori si de un umor subtil, din pacate insa, bogatia limbajului D-voastra se rezuma la foarte multe "fecale" si alte "bogatii lingvistice de mahala" (chiar daca uneori sunt relativ mascate). PACAT, cu postarile D-voastra ati putea "civiliza" multi POSTACI (cuvant nou in limba romana).

27 decembrie 2018 11:57

Gicu Este si EA, un "om", pe post de marioneta. Daca Dragnea a uns ca Prim Ministru unul care avea ceva in cap si putea gandi si singur, a trebuit sa-l dea jos. Cu Vasilica, n-are probleme. EXECUTA ORDINELE, deci.... este buna!

27 decembrie 2018 11:30

Ecce Kurrupt Și iată că analistul orificial al Palatului Toleranței și-a scos limba din arianusul lui Konchita Werner Wurst și s-a prezentat voluntar cu musca de căcat pe căciulă la redacție cu o compunere de nota 10 intitulată "Aruncatul cu căcat, cea mai bună apărare"... Penibil.

27 decembrie 2018 11:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.