Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nicolae Grigorescu a fost şi în 2018 cel mai bine vândut artist român în licitaţiile organizate la Artmark, cu opere în valoare totală de 812.000 de euro.

Cel mai scump tablou vândut pe piaţa românească anula cesta a fost "Ţărăncuţă cu basma albă", de Nicolae Grigorescu, adjudecat în "Licitaţia de Toamnă", organizată de Artmark, contra sumei de 340.000 de euro, un record în piaţă. Pe locul doi în topul celor mai apreciaţi artişti români a fost Nicolae Tonitza - opera sa "Tătăroaică privind marea" a fost vândută cu 210.000 de euro în sesiunea de vânzări din iarnă. Poziţia a treia este ocupată de lucrarea "Natură statică cu liliac şi cutie cu bijuterii", de Theodor Aman, vândută cu 140.000 de euro, urmat, pe locul patru, de tabloul "Gălbenele şi ulcior", de Ştefan Luchian, care a fost adjudecat în "Licitaţia de Vară" de la Artmark la 130.000 de euro. bloul "Ţărăncuţă cu basma albă", de Nicolae Grigorescu (1838-1907), a stabilit în octombrie un record în piaţa de artă, după ce a fost adjudecat contra sumei de 340.000 de euro, la “Licitaţia de Toamnă - Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti”. Lucrarea, ulei pe pânză, a fost estimată iniţial între 50.000 şi 90.000 de euro şi provine din colecţia magistratului Lazăr Munteanu (1869-1951) - nepot (de mamă) al colecţionarului Iancu Kalinderu.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.