Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul introduce „taxa pe lăcomie“, aplicată băncilor, la valoarea activelor, calculată în funcție de indicele ROBOR. Taxa pe lăcomie va fi diferențiată.

Aceasta va fi de 0,2% dacă media trimestrială ROBOR este cuprinsă între 1,5–2 puncte procentuale; 0,4% dacă media e între 2–2,5 puncte procentuale; 0,6% dacă e între 2,5–3 puncte procentuale; 0,9% dacă e între 3–3,5 puncte procentuale. Dacă media trimestrială ROBOR depășește cu peste 2 puncte procentuale pragul de referință, taxa de 0,9% se majorează cu câte 0,3 puncte procentuale la fiecare depășire de 0,5 puncte procentual.

BNR: Indicele ROBOR nu este stabilit de bănci, ci de piaţa interbancară
Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat pentru „România liberă“ că „Guvernul este îndreptăţit, prin Constituţie şi prin legile ţării, să stabilească nivelul taxelor“. De altfel – spune Vasilescu – „era de aşteptat că vor veni taxe, în condiţiile în care veniturile bugetului de stat al României sunt la un nivel foarte jos. La cel mai mic procent din PIB din Uniunea Europeană“.

Integral pe România LiberăComentarii

Vasile Mircea Marea prostia este ca Statul sa ia taxa pe ROBOR de la banci si apoi tot el sa platesca marit randamentul inapoi acelorasi banci mult hulite de el, Statul...)...adica "ce ai luat pe mere dai pe pere inapoi".Nu mai zic de marea idiotzenie care este sa inrobesti tzara cu imprumuturi colosale (cica s-ar fi adunat vreo 10 miliarde Euro intr-un an numai imprumuturi....) si sa platesti Pensiile Speciale si Salariile Nesimtzite unora...(Atzi auzit-o pe asta....Presedintele Director General al Radiodifuziunii Romane are Salariu Nesimtzit ca-i Presedinte si mai are Salariu Nesimtzit ca-i Director General...aceiasi persoana cumuleaza doua Salarii Nesimtzite de la aceiasi institutzie pe care o conduce, numit politic....Si mai locuieste si-ntr-o vila RAAPPS unde chiria o plateste tot institutzia....).Si noi prostimea si copiii si nepotzii nostrii vom plati restituirea imprumuturilor facute de PSD-isti pentru Oligarhia asta Bugetara...Asta-i politica facuta "cu curul" de PSD-isti....Dupa noi. Potopul !....aplicata de cate ori au guvernat Romania...Dupa noi, Potopul !

21 decembrie 2018 10:27

Ce să-ți povestesc? auzi ”pleacă băncile din România”. Dacă un guvern, indiferent de culoarea politică încearcă să facă ordine, să aducă normalitatea pe piața bancară, este hulit, este batjocorit ..., și de cine? De către cei care până la momentul de față, momentul intrării în vigoare a legislației dorite, au furat de au rupt. Cât privește ”susținătorii” băncilor, îi îndemn să privească spre piața bancară din Franța, Germania, Austria ...... ce dobânzi se practica acolo, de către aceleași bănci, și ce dobânzi sunt în România? Multă sănătate!

21 decembrie 2018 6:43

@Adrian Sodomit Sodomit ești tu, mă căcat împuțit! În afară de vulgarități și scârboșenii îți mai produce ceva mintea? Gunoiul de grajd reprezintă ceva mult prea nobil față de bietul tău creieraș maroniu.

20 decembrie 2018 22:58

alupigus Pleaca o pula ! Vrajeala corporatista !

20 decembrie 2018 21:32

Adrian Sodomit Nastase, membru in aristocratia masoneriei v, te-as fute-n cur.

20 decembrie 2018 21:29

ardelean ADIO !!! Cu accent pe "A"

20 decembrie 2018 15:31

maria sa deschidem sampania! In sfirsit ceva pt ROMANII jefuiti crunt de 20 de ani!! Si astia SRI/SOROS/Multinationale ne indeamna sa lingem de mila bancilor si capuselor care JEFUIES si fac profit de sute de MILIARDE saracind romania si Romanii! Vor sa plece, cale baturta! Vin altii.. Pleaca ciine de la macelarie?

20 decembrie 2018 15:30

Ion Georgescu Cand Madam Dancila "implora" sa vina investitori ca tzara este competitiva pentru investitzii....apar dobitoci ca Dragnea, Teodorovici, Valcov ce "lovesc" in multinatzionale si-n bancile comerciale straine...Prostovanul de Dragnea nu-si mai aminteste ca atunci cand bancile erau proprietatea statului si conduse de romani se devalizau din interior tocmai de bancherii romani....va mai amintitzi de Bancorex, Banca Internatzionala a Religiilor, Banca Dacia-Felix, Banca Albina si altele "jefuite" din interior...Prost sa fiu sa vin cu bani in tzara asta sa investesc , sa aduc tehnologie avansata si sa dau de lucru la romani cand in "gura mare" partidul de la guvernare zice ca inamicul nr.1 este multinatzionala si banca comerciala....Bai, Dragneo esti prost si idiot si ne tragi pe totzi romanii in saracie si subdezvoltare...Dar el stie ca tzara asta este plina de prosti si incultzi economici si pe asta se bazeaza....ca unii din cei ce posteaza mai jos...

20 decembrie 2018 9:59

@Criticilor lui Ecce Vă muie la creierii făcuți pane de Soros și vă sfârtecă la sfinctere, idioților! Oricât v-ați screme, nu aveți voi inteligența aluzivă, cultura, acurateea stilistică, imaginația și umorul cu care să-i țineți piept lui Ecce! Vulgaritatea cu care încercați să-l imitați nu face decât să marcheze duferența dintre un maestru de geniu și lipsa de spirit a plagiatorilor ce mizează totul pe vulgaritate! Plus trădarea de către voi a intereselor naționale, unii doar în schimbul câtorva bitcoaie, alții, poate cei mai mulți, din prostie pură și analfabetism funcțional.

20 decembrie 2018 9:06

Kuminecaturile gemene, PSD-ist filorus Ecce kurrupt, nu mai bine, iti dau eu o muie cu cacat?

20 decembrie 2018 7:37

Ecce Kurrupt, gaozar dragnist, ventilator cu cacat platit de ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti v, te-as fute-n cur, asa cum ne fute pe amandoi stii tu cine de la PSD.

20 decembrie 2018 7:09

v Vai ce vor plinge toti bancherii. Ei nu pot lucra pe salarii obisnuite, nu pot sa aiba un profit normal. In primul rind cred ca bancile ar trebui sa sustina productia, iar industria va platii materia lor prima, manopera, chirii, etc, iar bancile isi vor recupera creditele din vinzarea produsului finit al fabricilor. La noi majoritatea bancilor crediteaza populatia pt diverse cumparaturi. cu dobinzi exorbitante, fata de tarile din vest

20 decembrie 2018 1:19

Ecce Kurrupt Nici o grijă, șeful statului poziționat strategic le dă urgent javrelor fomiste de rasă superioară limbi în arianus să nu cumva să plece din țară cu coada între picioare și să-l ia și pe el cu dinții de buci...

19 decembrie 2018 23:03

Miklos DRUM BUUUUUUUN! Jigodii nesatule.... care care tot profitul la bancile mama din mama lor..... AFARA!!!!!!

19 decembrie 2018 22:34

Sicterescu Da`...de ce trebuie sa se "imprumute" intre ele bancile ? Orice banca, care nu mai are bani, sa nu mai dea credite ! Iar cele care MAI AU BANI, sa dea creditele in conditii de piata, la dobanzi fara..... ROBOR ! Sictir bancilor !!!

19 decembrie 2018 17:54

pedelistul ...liberal Javrele nu pleaca de la usa....macelariei ....!

19 decembrie 2018 17:51

victor Drum bun si carare batuta. Nu vor pleca ca nu vor gasi prosti si corupti nicaieri mai buni ca ai nostri.

19 decembrie 2018 17:32

N-au decât să plece! Chinezii abia așteaptă să vină cu dolăreii cu care nu mau ce face!

19 decembrie 2018 17:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.