Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Suprataxarea băncilor anunţată de ministrul de Finanţe este un demers foarte curios, iar cei care vor plăti sunt cetăţenii. Remarca îi aparţine economistului Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR). El comentează suprataxarea activelor bancare, în funcţie de nivelul ROBOR, măsură prezentată de Eugen Teodorovici.

Daniel Dăianu spune la RFI că raţionamentul Guvernului este greu de înţeles: „Vă mărturisesc că am mari dificultăţi în a înţelege logica raţionamentului, întrucât motivaţia aşa cum este construită se învârteşte în jurul unui prag de referinţă, 1,5%, care este considerabil sub rata de politică monetară a Băncii Naţionale şi este evident şi sub ratele care operează în momentul de faţă pe pieţele monetare (...). Este ca şi cum rata de politică monetară a BNR, care ar fi peste rata de referinţă, deci pragul de referinţă ar fi ceva gândit şi administrat în mod arbitrar de BNR, este chiar incredibilă o asemenea judecată”.

Integral pe HotnewsComentarii

maria I auzi, trebuie neaparat sa plingem de mila Bancilor care de 20 de ani JEFUIESC Romanii cu nerusinare!! Cum de fac profit in tariisoarele lor neprihanite cu dobinda 2% si in ROMANIA 6-8 %(a fost si 10%!!) pierd!! ??? Hai sa mai plingem si de mila ROMANILOR jefuiti de hoti la drumul mare!

20 decembrie 2018 13:12

vasile PENTRU SALARIILE PE CARE LE LUATI FACETI MULTA FILOZOFIE SI PUTINA TREABA PENTRU TARA SI PENTRU OAMENI.

19 decembrie 2018 16:28

victor Domnule Daianu dar nu este curios ca unele banci rezista in Romania cu cifre dde afaceri astronomice si cu un profit de mizerie de cateva zeci dee milioane? Statul roman ce castiga 10% dintr-un profit infim? Acelasi lucru este valabil pentru toate multinationalele si chiar pentru societatile romanesti. Nu credeti ca ar fi mai corect sa se aplice un impozit pe cifra de afaceri? De ce sa se numeasca taxa pe lacomie cand ar fi normal sa se aplice un 3% din cifra de afaceri ale tuturor societatilor fie romanesti s-au straine.? Sa se ia masuri tehnice ca cifra de afaceri sa nu poata fi ascunsa asa cum se intampla cu profitul. De unde impozit pe profit daca nu dau profit s-au este simbolic ,profitul fiind ascuns prin fel si fel de inginerii.Invers se intampla cu restituirea TVA unde deasemeni sant fel si fel de inginerii si complicitati prin care se iau sume enorme din buget.

19 decembrie 2018 16:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.