Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Credem că în România avem tot ce ne trebuie pentru a progresa, să fim, să știm și să avem ce ne dorim, voința mai rămâne să ne-o activăm. Avem un potențial uman enorm, creativitate și oameni care lucrează zi și noapte pentru un mai bine mâine. Însă trebuie și să avem încredere într-un proiect de țară, cum este România Educată, să avem încredere că cineva dintr-o instituție publică are cele mai bune intenții și este deschis la contrucție. Dezamăgirile ne-au erodat încrederea și așteptările în actorii naționali, însă nu e corect să proiectăm asupra inițiativei prezidențiale toată nerăbdarea și supărarea noastră pe alte proiecte sau ideea că, dacă nu este cum vreau eu, este prost și nu merită. În primul rând, pentru a avea o Românie educată avem nevoie de o viziune, să știm încontro vrem să mergem și cum arată un ideal, ce înseamnă educată, când și cum vrem asta. Cine este responsabil? Cu toții, fie că suntem parte din societatea civilă, instituții publice, părinți sau elevi. În al doilea rând, avem nevoie de un plan de acțiune pentru a pune în practică viziunea. Aceste două puncte sunt esențiale pentru fiecare organizație, cu atât mai mult pentru o țară, cu atât mai mult pentru educație, care este, poate, punctul nevralgic și cel mai important al oricărui stat. O țară este atât de sănătoasă pe cât de educată și este. Viziunea și planul strategic au fost principalele aspecte punctate în proiectul România Educată, construite ambele cu răbdare, multă muncă, consultare și studii parcurse într-un timp necesar, mai mult de doi ani. Nu poți avea o viziune realizată într-o lună deoarece aceea nu mai este viziunea unei țări, este a ta sau a unei nișe.

Integral pe RepublicaComentarii

Cine eate, trotuș, mărginita asta?! Vine din Mărginimea Sibiului? Altfel nu se explică.

19 decembrie 2018 17:37

De ce susțin ca tot românul să aibă măcar un doctorat, o leafă de 10 mii de parai și o pensie specia Pencă vin migranții lu Soros și ai lu ONU (componentă Illuminati) și mă f... ei de mă rup întrebuci, iar, virtual, și pe feisbuci! M-aș da eu la ei, dar, ai dracu, zic pe urmă că i-am abuzat la cocoșoi! M-aș da și la hautorul României ieducate, dar stă baba Carmencita cu mitraietul la curul ăla bleg al său și e în stare să ne curețe pe toate astea cu cur de fier! Dracu știe încotro s-o mai apucăm, că asta ne obligă să ne mărginim la tiriștii dă pă centură !!!

19 decembrie 2018 11:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.