Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cât de populist ( era sa scriu idiot) poți să fii vorbind de „taxa pe lăcomie” a băncilor când tu ca Guvern trebuie să te împrumuți de la bănci 6 miliarde de Euro anual doar pentru deficitul bugetar actual ( plus multe alte miliarde pentru rostogolirea datoriei publice)! O să stea Teodorovici cu căciula în mâna la mila băncilor „lacome” și o să primească bani cu dobândă mai mare – iar împrumuturile și dobânzile o sa le plătim noi și copiii noșri.

Aceasta, precizează COTIDIANUL, a fost reacția fostului premier Victor Ponta, care a scris pe Facebook, după anunţarea de către Guvern a „taxei pe lăcomie” pentru bănci și a altor măsuri pentru companii, că premierul Viorica Dăncilă a minţit în Parlament la votul de la învestitură când a spus că „nu va introduce nicio taxă nouă”. În plus, Ponta acuză Guvernul de populism. Potrivit acestuia, o taxă trebuie introdusă după un studiu de impact făcut de specialişti şi o dezbatere publică, iar cei care vor plăti de fapt aceste taxe vor fi tot românii.

„Credeti ca bancile, companiile din energie si telecomunicatii vor pune aceste taxe din buzunarul lor ( mai ales ca vin total impredictibil si fara niciun dialog )? Sa fiti siguri ca le vor pune in costul creditelor si al facturilor catre firme si populatie / deci dvs. o sa platiti indirect toate taxele lui Dragnea“, a mai spus Victor Ponta.

Apelul făcut de preşedintele PSD Liviu Dragnea la Consiliul Naţional PSD îşi arată primele efecte, constată GÂNDUL. Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat că băncile vor fi taxate diferenţiat, în funcţie de ROBOR. Cu cât acest indice este mai mare, cu atât mai mari vor fi taxele. Printr-o ordonanţă de urgenţă, Guvernul doreşte să impună băncilor o ”taxă pe lăcomie”, dacă nivelul ROBOR la 3 luni şi la 6 luni aplicat creditelor depăşeşte 1,5%. Executivul estimează că va reuşi să aducă la buget 3,6 miliarde de lei, prin adoptarea acestei măsuri.

Însă taxa lui Teodorovici a ajuns de râsul Băncii Naționale, susține EVENIMENTUL ZILEI. Un oficial al BNR critică analfabetismul exonomic al ministrului Finanțelor. „Nivelul ROBOR este imputabil întregii ţări, el depinde de realităţile din ţară şi în primul rând de rata inflaţiei şi atunci nu se poate spune că băncile sunt lacome deoarece cresc acest indice din cauza unor dereglări ale sistemului economic, a declarat marţi seara, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României.   

Vasilescu a subliniat că nu înţelege taxa pe lăcomie anunţată de ministrul Finanţelor printre măsurile fiscal-bugetare ce ar putea fi aplicate de anul viitor, anunță ANTENA3. În opinia sa, statul ar trebui să spună că taxează băncile deoarece inflaţia este mare şi ROBOR urcă.

„Se aplică taxa pe activele băncilor, dar atunci statul ar trebui să spună: pentru că, iată, eu, stat, sunt în situaţia de a avea inflaţie mare şi ROBOR urcă, în condiţiile astea taxez băncile. Şi atunci este în regulă. Apare o chestiune clară. Nu poţi să spui că băncile sunt lacome pentru că majorează ROBOR din cauza unor dereglări ale sistemului economic, prin inflaţie în primul rând”, a adăugat oficialul BNR, la DIGI24.

Și avocatul Gabriel Biriş a declarat pentru ADEVĂRUL că o astfel de măsură distorsionează piaţa. „Ne scot din circuitul internaţional.N-a fost niciodată mai mult antinaţionalism din parte gubvernanţilor. Aceşti politicieni au un apetit extraordinar de a da vina pe alţii pentru propriile greşeli, pentru a-şi justifica incompetenţa. Această tactică a lor există în manuelele de specialitate: crează duşmani, în loc să lupţi să construieşti. O astfel de măsură descurajează investiţiile şi scade încredere în România, atât cât mai e. În 30 de ani n-au făcut nimic, n-au construit nimic“.

Efectul măsurilor anunțate de guvern aseară nu s-a lăsat mult așteptat. MEDIAFAX anunță o prăbuşire imensă la bursa de la Bucureşti din cauza acestor măsuri. Taxa bancară a trimis, în această dimineață, acţiunile bursei la un minus de 7% după doar cinci minute de la începutul tranzacţionării. Câteva exemple: Banca Transilvania, minus 15%, BRD, minus 10%. Romgaz, minus 10%, Petrom, minus 5%. LIsta continuă.Comentarii

Aa, și încă ceva, jigodeilor care o tot jigniți pe doamna Dăncilă! V-ați tot legat de ea pentru exprimări ușor alterate de emotivitate pe care ați proclamat triumfători: „GAFĂ”! „ANALFABETA”! De agramatismul vârtos de astăzi al lui Iohannis ce mai aveți de zis?! Vorbind despre ședința CSAT, el a spus, între altele, că a fost examinat și aprobat „Planul de înzestrare AL (și nu A) armatei române”. Chiar și un copil din clasa a patra elementară ar putea să-i explice fostului inspector școlar șef că exprimarea corectă este „Planul de înzestra A armatei” și nu „AL armatei”, deoarece nu PLANUL este al armatei, ci ÎNZESTRAREA!

19 decembrie 2018 22:01

Da mai ;i pupați-o îm CURtea din dos pe madam ”Veorica”, idioților, că vă dă clasă la toți! Nu aveți cu ce s-o mușcați de cur pe la DNA și porcuratură lui Lăzărică tractoristul și-i trageți tare cu analfabetismul! Este o femeie deșteaptă, echilibrată, harnică, cu o școlarizare normală și, mai presus de toate, plină de bun simț! Toți veleitarii și ratații în ale vieții se iluzionează că, ă-hă, dacă ajungeau ei prim-miniștrii făceau rahatul praștie! La fel și haita de jurnaliști ce primesc banii la sacoșă din partea statului paralel cu Constituția, dar bine înfipt în lumea mafiei, li se dă o temă de clămpănit și ei rup lanțul cu excesul de zel. Nu mai vorbesc de postacii idioți precum Vasile Mircescu sau Dumitru Drăghici (după stil, ori sunt gemeni, ori unul e avatarul celuilalt, adică unul și același), care salivează pe sub masa bogaților și speră ca vreunuia dintre aceștia să-i scape îmbucătura din gură sub masă!

19 decembrie 2018 14:53

Vasile Mircescu Cand Madam Dancila "implora" sa vina investitori ca tzara este competitiva pentru investitzii....apare un dobitoc ca Dragnea ce "loveste" in multinatzionale si-n bancile straine...Prostovanul de Dragnea nu-si mai aminteste ca atunci cand bancile erau proprietatea statului si conduse de romani se devalizau din interior tocmai de bancherii romani....va mai amintitzi de Bancorex, Banca Religiilor, Banca Dacia-Felix, Banca Albina si altele "parlite" din interior...Prost sa fiu sa vin cu bani in tzara asta sa investesc , sa aduc tehnologie avansata si sa dau de lucru la romani cand in "gura mare" partidul de la guvernare zice ca inamicul nr.1 este multinatzionala si banca comerciala....Bai, Dragneo esti prost si idiot si ne tragi pe totzi romanii in saracie si subdezvoltare...

19 decembrie 2018 9:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.