Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Chiar dacă face parte tot din asaltul asupra PSD și din trucurile folosite pentru dărîmarea guvernului PSD-ALDE, scandalul Iliescu-Le Figaro are meritul de a ne mai descreți frunțile. Gata, nu mai vorbim așa mult despre blocarea președintelui la intrarea în guvern, nu mai analizăm răbufnirile anti-europene ale lui Liviu Dragnea. Ne mai și amuzăm! Doi români revoluționari (Gelu Voican Voiculescu și Paul Cosîghian), plus un francez de la Le Figaro s-au gîndit să dea o lovitură de presă cu mîna lui Ion Iliescu. Probabil și-au imaginat că fostul președinte al PSD fiind inactiv și fără influențe în partid se va răcori și-i va plăti lui Livu Dragnea ce merită. Și ce nu poate face Opoziția! Mi-a plăcut reacția lui Ion Iliescu, așa aproape nonagenar cum este. Nu s-a lăsat folosit deși, dacă luăm la analiză textul reprodus de ziarul francez și coloana sonoră a înregistrării cu care se fălea Cosîghian vom vedea că nu sunt foarte îndepărtate dar nici identice. În primul, mai dovedește încă o dată Ion Iliescu că are aceeași clasă de politician.

(atenție, isterici, nu sunt un admirator al său!). Vorbește elegant, fără colțuri și adjective grosolane. Parcă ar fi ministru de externe care analizează situația din Europa. Dacă n-ar fi scandalul de pe piață și dacă n-ar fi interpretarea (rescrierea în registru #Rezist) nici n-ar merita luat în considerare. Ion Iliescu vorbește extrem de elegant despre partidul său (atît de blestemat în aceste zile), făcînd aprecieri corecte, elegante, de mare bun simț. Nici un PSD-ist nu le poate refuza!

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.