Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Klaus Iohannis vine cu un val de atacuri uriașe la politicieni.

Președintele spunea că ipotetic nu ar mai pune un alt premier PSD fiindcă dacă aveau unul bun îl puneau până acum și că sunt numai penali la vârful partidului.

De asemenea, președintele a mai spus că e un dezastru ce se întâmplă în România, făcând referire la o eventuală ordonanță de urgență pe care ar pregăti-o Guvernul cu privire la amnistie și grațiere. Iohannis a spus că încă din campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 și 2016 a vorbit despre această posibilitate că cei de la putere, din PSD, urmăreau să dea o astfel o ordonanță pentru a-ai ajuta pe cei cu probleme penale.

Președintele spunea și despre propriul program privind educația, îi invita pe tineri să rămână în România sau dacă au plecat să se întoarcă și să pună umărul la ridicarea României. Mai spunea că, chiar dacă sunt probleme și e greu în momentul de față în țară, pentru tineri ar trebui să rămână o opțiune să rămână în țară.

Întrebat dacă a văzut și a analizat discursul lui Liviu Dragnea de la ședința Consiliului Național al PSD, inclusiv acuzațiile pe care i le aduce, Iohannis a spus că „acest discurs permite doar concluzii triste, triste pentru PSD, dar mai ales pentru România.

Arată clar, răspicat, pe față, că PSD a ajuns un partid anti-european, anti-justiție, anti-investiții, anti-afaceri. Este trist, e foarte trist. Fiindcă pe de altă parte, toate sondajele arată că românii sunt pro-europeni, vor locuri de muncă, își doresc o justiție dreaptă, își doresc foarte mult un stat de drept. PSD a ajuns în opoziție cu românii. E un rezultat care ar trebui să ne dea foarte mult de gândit. M-a întristat că România a ajuns în 2018 să discute public dacă să dăm sau nu amnistie și grațiere pentru infractori, polticieni, corupți. E ceva inimaginabil. La 29 de ani după Revoluție, când am lucrat tocmai pentru drepturile și libertățile noastre, pentru o democrație în stil european”.

Klaus Iohannis a spus că a primit mesaje de pace din partea premierului Dăncilă și este dispus să accepte colaborarea.

„Doamna prim-ministru, în trei sau patru discursuri publice, a avut mesaje de pace, m-a invitat să colaborăm și acum sunt dispus să colaborăm. E o chestiune extrem de importantă. Președinția României la Consiliul Uniunii Europene este o chestiune foarte complicată și vrem să facem față. Am declarat că suntem pregătiți, dar ca să avem rezultate trebuie să și discutăm aceste lucruri. Am cerut să fie inclusă urgent pe ordinea de zi Brexit-ul. Câteva sute de mii de români rămân cu un staturt incert. Aceste lucruri trebuie discutate”.

Președintele Iohannis a spus că are de gând să meargă la ședințele de guvern „pentru a permite rezolvarea unor probleme urgente pentru România și evitarea unor erori grave”.

„O să merg la ședințele de guvern fiindcă președinția nu se termină nici după Crăciun, nici după Anul Nou, abia începe. Și probleme vor fi tot timpul de rezolvat și discutat. După cum am văzut și ultima dată la Consiliul European la care am participat, problemele și acolo apar foarte repede. Și îmi imaginez că se bucură și membrii Guvernului dacă merg eu personal să le explic ce s-a discutat acum trei zile la Consiliul European, cum s-au discutat problemele legate de Brexit și în final sper să înțeleagă toată lumea că fac acest gest pentru a permite rezolvarea unor probleme urgente pentru România și evitarea unor erori grave, care ar induce o situație total nedorită”, a adăugat Iohannis.

În ceea ce privește ordonanța pe amnistie și grațiere, Iohannis a spus că nu crede că se va da fiindcă „mai există oameni responsabili”.

„Nu cred că se va da o astfel de ordonanță. Cred că mai există oameni responsabili și cred că lucrurile nu vor deraia. Dacă apare o astfel de ordonanță pe amnistie și grațiere ar fi un derapaj groaznic de la democrație”, a spus Iohannis.


Comentarii

v Ma mira ura lui Ghiolbanis si a shlehtei lui de sustinatori, contra PSD-ALDE si in special lui Dragnea. Daca situatia este asa "catasrofala" ar trebuii sa se bucure ca vor cistiga alegerile detasat. Nu trebuie sa le atraga atentia ca gresesc, sa nu "corecteze" ceva si sa le scada sansele de a cistiga alegerile din turul intii.

19 decembrie 2018 17:11

Ion Georgescu Cacanarii astia de postaci PSD-isti sa-i vad arunci cand Consiliul Parlamentului European in perioada financiara 2021-2027 ne v-a sanctziona cu taierea subventziilor pe agricultura si a fondurilor europene de coieziune. ca nu se respecta Statul de Drept si ca s-a subjugat justitzia de catre politic....nu ca am absorbi mare lucru acum caci sunt incompetentzi guvernantzii sa intocmeasca proiecte....Adica, cat de saraci si subdezvoltatzi suntem acum, ultimii din Europa....vom fi si mai saracitzi si amaratzi....

19 decembrie 2018 16:08

Pai cum asa - ca tocmai ce ati supt EURO-poolla împreuna, cu "pactul" (anti-constitutional, n.m.) cu "migratia" si cu "refugiatii", de ati comis împreuna ÎNALTA TRADARE cot la cot cu EURO-pushlamalele cele mai sinistre, nu?! Cu uimire, Paulus

18 decembrie 2018 22:22

Băi ghiolbane, tot ce știi tu din lumea prin care treci este să profiți! La judecăți de valoare și la principii de moralitate, nu că ești zero barat, ci ești un infractor dovedit, ca să nu spun un bandit! Măcar taci dracului din gură și nu ne mai jigni cu prostia și ipocrizia ta! Doar nu-ți imaginezi că mai poți păcăli lumea să te realegă pe post de președinte toxic și păgubos pentru țară!

18 decembrie 2018 20:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.