Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Inelele lui Saturn, poate cea mai cunoscută caracteristică a planetei, dispar într-un ritm accelerat, potrivit rezultatelor unor observații făcute cu ajutorul sondelor Voyager 1 și 2 în urmă cu câteva decenii și confirmate în prezent de cercetătorii de la NASA, informează sciencedaily.com, citat de Mediafax.

Cercetătorii de la Goddard Space Flight Center al NASA, situat în Greenbelt, Maryland, explică faptul că inelele sunt o caracteristică relativ nouă a planetei Saturn, având o vechime de mai puțin de 100 de milioane de ani.

Inelele sunt majoritar formate din apă înghețată, iar cantități considerabile din acest element sunt atrase la suprafața lui Saturn. Cercetătorii vorbesc despre o cantitate de aproape 10 tone de material care cade la fiecare secundă din inele, astfel încât acestea vor dispărea cu timpul.

Integral pe CotidianulComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Inelele lui Saturn NU vor dispărea niciodată.

18 decembrie 2018 20:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.