Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Evenimentele din România anilor ’89 -‘90 fac în prezent obiectul cercetărilor în două cauze penale, având ca obiect infracţiuni contra umanităţii. Este vorba despre Dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 şi Dosarul Mineriadei din iunie 1990, în ambele fiind inculpat, printre alţii, şi Ion Iliescu.


Dosarul Revoluţiei este, potrivit anchetatorilor, într-un stadiu în care „procurorii au avansat substanţial”, însă niciunul dintre cei vizaţi nu a fost încă trimis în judecată. Procurorii Secţiei Parchetelor Militare anunţau în septembrie că au audiat peste 4.500 din persoanele citate în dosarul Revoluţiei, că au studiat documente trimise de SRI şi au cerut ataşarea la dosar a unora dintre ele. Parchetul transmite că, pentru audierile din acest dosar, prin ordonanţă, s-a dispus delegarea procurorilor militari de la unităţile de parchet din subordine şi a organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Poliţia Capitalei.

Integral pe MediafaxComentarii

v Uite Ghiolbanis, in acest domeniu puteai face ceva, ca tot nu vrei sa fie schimbate legile. De patru ani de cind esti pe post de presedinte trebuia sa-i "pistonezi" pe cei care se ocupa de aceste cazuri. Parca de mult timp se tot "invirt in jurul cozii" cei care ar trebui sa actioneze. Oare sint oamenii tai?

18 decembrie 2018 16:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.