Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Slovacia a decis să cumpere avioane de luptă F-16 noi, iar Bulgaria a primit o ofertă similară, în condițiile în care România continuă să caute avioane F-16 second-hand.

Ministrul slovac al Apărării, Peter Gajdos a semnat, săptămâna trecută, un contract cu vicepreşedintele grupului american Lockheed Martin, Ana Wugofski, cu privire la cumpărarea de către Slovacia a 14 avioane de luptă F-16 Block 70/72. Avioanele F-16 se produc, în diferite versiuni, de zeci de ani, dar Block 70/72 reprezintă cea mai nouă versiune a lor.

Potrivit presei internaționale, cele 14 aparate F-16 Block 70/72 vor înlocui avioanele MiG-29, fabricate în fosta URSS, pe care încă le utilizează Forţele Aeriene ale Slovaciei.

Primele patru aparate F16 Block 70/72 vor fi livrate Slovaciei de compania producătoare, Lockheed Martin, până în anul 2022, iar celelalte zece vor fi livrate în anul 2023. Șeful guvernului de la Bratislava, Peter Pellegrini, a anunțat că Slovacia va plăti peste 1,6 miliarde euro (1,8 miliarde dolari) pentru cele 14 avioane F-16. Contractul include, pe lângă avioane, și muniţie, pregătirea piloţilor şi alte servicii de logistică şi de instruire.

Integral pe România LiberăComentarii

O sa vina Julien CIOLOȘ, ăla de cunsum URINA lui BIVOLARU și o sa mai cumpere niște ”curvete” din Olanda ,,,,

17 decembrie 2018 22:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.