Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Moțiunea cu care Opoziția vrea să răstoarne guvernul poartă numele ”Guvernul Dăncilă-Dragnea – rușinea României”. Dacă judecăm performanțele acestui guvern din punctul de vedere al investițiilor publice și, mai ales, din punctul de vedere al dezvoltării infrastructurii, sigur putem să-i zicem ”rușinea României”.

Dar și guvernul Ponta și guvernul Cioloș pot fi ștampilate la fel. Dacă judecăm guvernul Dăncilă aflat în cătarea Opoziției din punctul de vedere al protecției sociale, chiar dacă sursele sunt discutabile și efectul asupra bugetului este periculos, creșterea pensiilor poate fi trecută la capitolul izbînzi. Izbînzi modeste, forțate, la limita pomenilor sau a mitei cu specific electoral, dar în același timp contribuție la nivelul scăzut de trai al populației pe care o reprezintă ca partid de stînga.

Dacă recurgem la o comparație între guvernul Dăncilă și corupția guvernului Boc mă tem că toate acuzațiile de corupție cîntăresc mai greu la guvernul Boc și la banda politică din jurul lui Traian Băsescu.

Integral pe CotidianulComentarii

Pe scurt Rusinea Romaniei suntem noi toti care i-am ales si care in continuare ii suportam !!

17 decembrie 2018 12:17

Când țara este jefuită de băncile străine și de către multinaționale, ... rușinea României sunt cei care își trădează țara ca să se îmbuce și ei ceva firimituri de la masa „tagmei jefuitorilor”! Am fost niște idioți când am crezut că „investitorii străini” vin ca să ne scoată pe noi din foame și să ne ducă la lumina civilizației occidentale! Ca și pentru vechii romani, ținta lor a fost mereu aurul Daciei și celelate resurse naturale. Cine este familiarizat cu istoria lumii, dar mai ales cu cea contemporană, știe că cele mai nefericite țări sunt acelea care dețin resurse naturale (petrol, gaz, aur, uraniu, wolfram, fier, cupru, coltan și alte minereuri prețioase și rare) fără a fi și puteri militare semnificative. Printre acestea se numără Afganistan, România, Congo, Venezuela, Irak, Libia și altele. Afganistanul are, practic, în subsol tot tabelul lui Mendeleiev, dar deține și cele mai mari rezerve de uraniu din lume. România deține și ea, practic, monopolul mondial de wolfram, element de uriașă importanță strategică, precum și alte minerale rare, dar și petrol și gaze. Poate nu știți, dar cele mai mari cantități de aur din Munții Apuseni au fost exploatate de Austria. Tezaurele de aur din splendidele muzee (și palate) ale Vienei își au originea în Transilvania. Iar noi, vorba poetului, „cerșim din poartă-n poartă”. Și vin niște cretini să ne bată obrazul că nu punem la dispoziția spitalelor vieneze și organele noastre interne pentru transplant și nici Roșia Montana pentru alde Soros sau alti pofticioși, iar portul Constanța pentru olandezi. Bravos!

17 decembrie 2018 7:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.