Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, anunță că l-a chemat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să dea explicații, după ce Banca Națională a constatat faptul că opt bănci străine care operează în România ar fi putut să acționeze concertat pentru a ține România în sub-dezvoltare economică.

”CINEVA VA TREBUI SA RASPUNDA!!!

Așadar, e pentru prima dată când BNR ne informează că opt banci straine care operează în România, au avut o strategie sa mentina România în stare de sub-dezvoltare economică!!! E o concluzie de o gravitate extremă! Firesc, se nasc niște întrebări legitime:
1.A fost sau nu intelegere de tip cartelar intre cele opt banci? In orice variantă, seamănă a subminare a economiei naționale!
2.BNR a constatat acest lucru abia acum? Aceasta strategie e doar de un an? De ce nu a intervenit până acum?
Dacă a aflat abia acum, inseamna ca trebuie demis întreg Consiliul de administratie, iar daca au știut și au tăinuit, e și mai grav. Pentru a ne lamuri, l-am invitat pe guvernatorul Isarescu, marți la ora 12.30, la Comisia economică a Senatului!”, arată Daniel Zamfir, pe pagina personală de Facebook.

Banca Naţională critică în mod direct cele mai mari opt bănci din România, pe motiv că nu îşi asumă prin strategiile pe următorii doi ani o creştere a creditării şi deci a intermedierii financiare, cu toate că realizează pe piaţa financiară românească profituri generoase, mult peste media UE, scrie redactorul-șef Sorin Pâslaru, în ZF.ro.

Primele opt bănci din România, după totalul activelor, sunt BCR (capital majoritar austriac), Banca Transilvania (capital majoritar românesc), BRD-SocGen (francez), Unicredit Bank (italian), Raiffeisen (austriac), ING (olandez), CEC (românesc), Alpha Bank (capital majoritar grecesc).

Luarea de poziție a BNR constituie o premieră, afirmă Pâslaru. Astfel, "pentru prima dată Banca Naţională nu se mai mărgineşte doar să constate o situaţie de fapt, ci avertizează că cele mai mari bănci din România au strategii care nu contribuie de fapt la dezvoltarea sistemului bancar şi a prezenţei sale în economie, ci dimpotrivă, acţiunile lor vor duce la diminuarea intermedierii financiare", scrie acesta.


Comentarii

Agenturili Bine ca s-au gasit vinovatii! Acum cand un copil mai moare infectat in spital, ia foc in incubator sau cade in buda scolii stim pe cine sa injuram. Cand doi alegatori se izbesc cap in cap cu masinile pe un drum judetean cu o latime de un metru jumate sau intra intr-o caruta nesemnalizata corespunzator la fel. Cand politicienii de cariera care nu au avut alta slujba in viata ;or si sunt doctori cu diplome din Transnistria isi fac case pe trei strazi sau isi trag asfalt la cabana unde-si duc curvele sa injuram CEC-ul. Hai sa ne uitam cu totii in gura lui Daniel Zamfir, inginer constructor si investitor imobiliar in Voluntari.

16 decembrie 2018 11:36

v D-le Zamfir chiar daca nu ai datele centralizate, populatia stie ca Bancile straine au un profit mare la noi, la fel industria, etc. Noi nu mai avem nimic (deoarece sintem timpiti) si nu putem lucra decit pt ei. Problema se pune ca avem SRI, care trebuia sa informeze guvernele de mult timp de aceasta situatie, dar ele s-au implicat doar in politica interna, iar guvernantii nu au luat nici o masura.

16 decembrie 2018 0:21

#REZIST! & #CORUPTIA UCIDE Va rugam sa ne scuzati ca nu comentam la stirea asta, dar noi sunten axati exclusiv pe probleme legate de EURO-Felatzie, pe chestiuni de "gen"-bulangen, pe iesiri (în chilitzi) la metrou si pe "lupta" cu "fortzele raului" (adica cu jandarmii, n.n.)! Cu respect, #R & #CU

15 decembrie 2018 22:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.