Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Parlamentul European a aprobat acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Japonia, considerat cel mai important document economic din istoria relațiilor Europei cu Extremul Orient.

Acordul de parteneriat economic dintre UE şi Japonia, aprobat acum două zile de Parlamentul European, va intra în vigoare la data de 1 februarie 2019, în perioada în care România va asigura președinția Consiliului Uniunii Europene.

Japonia a ratificat deja acordul cu UE. După aprobarea de către Parlamentul European, Consiliul UE urmează să dea o aprobare finală pe 21 decembrie 2018, după care acordul trebuie ratificat, înaintea datei de 1 februarie 2019, de fiecare dintre statele membre UE.

Acordul de liber schimb cu Japonia, aprobat miercuri cu 474 de voturi pentru, 152 contra şi 40 de abţineri, este cel mai amplu tratat bilateral negociat vreodată de UE. Acordul va elimina majoritatea taxelor vamale asupra mărfurilor exportate de UE în Japonia, în valoare totală de aproape 1 miliard de euro pe an.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.