Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România ocupă prima poziţie într-un clasament al ţărilor Uniunii Europene la capitolul decese din accidente rutiere, 2,6% dintre ele înregistrându-se pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului. Aproximativ 40% dintre şoferii vinovaţi au între 18 şi 30 de ani.

1.951 de oameni și-au pierdut viața în accidente pe șoselele din România, doar în 2017, tendința fiind totuși descrescătoare: anul 2008 a fost cel mai negru din ultimii 17, cu 3.000 de morţi. În UE au murit pe şosele 25.500 de oameni, anul trecut, în timp ce în 2001 erau 54.000 de victime. "Numărul persoanelor decedate a fost relativ constant în ultimii zece ani pe linia alcoolului. Legislaţia nu prevede o limită minimă a concentraţiei de alcool, orice valoare fiind sancţionată. Este un segment la care probabil trebuie să fim mult mai atenţi în perioada următoare", a spus chestorul Florentin Brăcea, în cadrul conferinţei internaţionale "Politici SMART pentru combaterea şofatului în stare de ebrietate", desfășurată ieri.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.