Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Este scandal uriaș după ce președintele Klaus Iohannis a amânat marți ședința CSAT. Sunt voci care spun că Iohannis blochează bugetul pentru anul 2019, care nu mai poate fi adoptat până la 1 ianuarie.

În lipsa avizului de la Consiliul Suprem de Apărare a ţării, Guvernul nu poate adopta proiectul de buget pe 2019 săptămâna aceasta. Însă premierul speră că amânarea nu va fi până în ianuarie, pentru că o nouă şedinţă CSAT e programată pentru 19 decembrie.

„Să treacă ziua de 19 cu CSAT și apoi face calendar clar și rezonabil, nu de pe o zi pe alta ca să fie cât mai repede aprobat”, a spus Eugen Teodorovici.

Şi preşdintele Senatului este încrezător că bugetul pe 2019 va fi adoptat înainte de finalul anului.

„Bugetul va fi prezentat în câteva zile, ştiu că este un impas la CSAT, probleme apar în fiecare zi, dar datoria noastră este să le rezolvăm”, spune Călin Popescu-Tăriceanu.

Citește și: Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT. S-a ajuns la "discuții prelungite"

După primirea tuturor avizelor, Guvernul poate adopta bugetul, apoi îl trimite în Parlament. Acolo se dă o perioadă de depunere a amendamentelor. Urmează ca bugetele fiecărei instituţii să primească avizele comisiilor de specialitate, iar comisiile reunite de buget-finanţe să dea raportul. Abia după aceea, proiectul va intra în dezbaterea plenului reunit.


Comentarii

Lute Mai paranoie, tara si neamul asta nu are nevoie numai de armament !!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 decembrie 2018 21:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.