Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea de Apel București trimite înapoi la Alba Iulia dosarul privind cererea lui Augustin Lazăr de revocare a suspendării, dispunând și sesizarea ÎCCJ cu privire la soluționarea conflictului de competență. Curtea a admis sesizarea și CCR pentru a decide la calitatea lui Augustin Lazăr în cauză.

„Sesizeaza Curtea Constituțională cu exceptia de neconstituționalitate a art.10, alin.3 din Legea nr.554/2004, în măsura în care se interpretează ca persoana fizică ce ocupă o funcție sau o demnitate publica nu poate fi titulara unei acțiuni in contencios administrativ intemeiate art.1 si 8, respectiv pe art.10, alin.3, teza I din Legea nr.554/2004. Admite exceptia necompetentei teritoriale. Declina competenta de judecare a cauzei in favoarea Curții de Apel Alba Iulia. Constata ivit conflictul negativ de competența. Sesizează Inalta Curte de Casatie si Justiție – sectia de contencios administrativ si fiscal în vederea solutionarii conflictului”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Decizia este definitivă.

Avocații lui Augustin Lazăr au cerut, la termenul de miercuri al procesului de la Curtea de Apel București prin care procurorul general cere suspendarea procedurii de revocare, sesizarea Curții Constituționale pentru a se decide dacă Lazăr poate fi citat ca persoană fizică sau în calitate de procuror general. Cererea a fost admisă de instanță.

Integral pe CotidianulComentarii

v In afara de disputa lui Lazar, mi se pare elocventa actiunea a unor oameni de "drept", care unii spun intr-un fel altii altfel. Din pacate asta este justitia noastra, pe care Ghiolbanis cu shleahta lui nu vor sa fie modificata. Mai este un aspect, ca multi parlamentari care "fac legi" sint absolventi de drept.

13 decembrie 2018 0:04

Ecce Kurrupt Aici evident la mijloc ecce o altă suspendare care ecce judecată. Ecce problema clasică de jurisdickție care datează de când Pilat din Pont și Irod Antipa au avut o astfel de dificultate, atunci ca norocu până la urmă s-a făcut un fel de referendum și s-a rezolvat problema...

12 decembrie 2018 16:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.