Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Grupurile socialist, comunist și cel al Franței nesupuse (extrema stângă condusă de Jean Luc Mélenchon) din Adunarea Națională au depus marți un text comun de moțiune de cenzură împotriva guvernului, considerând insuficiente anunțurile făcute de Emmanuel Macron ca răspuns la acțiunile «Vestelor galbene».

În textul moțiunii, 62 de semnatari denunță anunțurile făcute de Macron după ultimul weekend de mobilizare masivă a mișcării «Vestele galbene» , considerându-le a fi «nici juste, nici responsabile». Majorarea taxelor la carburanți, scânteia care a declanșat amplele proteste din ultima lună, nu a fost abordată de președintele Macron, deși victime sunt cei care trăiesc din muncă, spun deputații semnatari ai moțiunii de cenzură. Ei deploră de asemenea faptul că ecologia este o altă mare victimă a actualei politici. Într-o formulare alarmistă, textul moțiunii susține că «legătura de încredere între poporul francez și guvern s-a rupt și nu este întrevăzută vreo posibilitate pentru acesta din urmă să refacă relația respectivă… Nu este în joc doar soarta guvernului, ci pacea civilă și socială din țara noastră», se subliniază în textul moțiunii de cenzură.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.