Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sebastian Ghiţă precizează, după ce IGPR a anunţat că plata pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa a fost decontată de Poliţie, că nici reprezentanţii Inspectoratului nu mint, dar nici el, deoarece ambele părţi ar fi plătit suma necesară. Ghiţă a spus că procurorii au găsit facturile.

„Poliţia Română nu minte cu nimic atunci când spune că a plătit integral factura emisă de către Ţiriac Air pentru cursa de Jakarta în valoare de 52.000 de euro. Nici eu, Sebastian Ghiţă, nu mint când spun că o firmă din Ploieşti a plătit, la rugămintea mea, 68.000 de euro, la cererea Laurei Kovesi, tot pentru aceeaşi cursă. Am explicat de ce Kovesi se grăbea precum şi faptul că o plată de peste 52.000 de euro făcută de Poliţie ar fi durat mult ca procedură şi ar fi avut nevoie de suplimentări bugetare”, a spus Sebastian Ghiţă, potrivit RomâniaTV.

Potrivit fostului deputat, costul închirierii avionului folosit de Ţiriac Air a fost de 4.000 de euro pe oră, iar suma totală necesară cursei Bucureşti-Jakarta a fost acoperită de Poliţie, cu o parte, şi de o firmă din Ploieşti, pe de altă parte.

„O cursă Bucureşti-Jakarta durează 17 ore dus şi 17 ore întors. În total, vorbim de 34 de ore de zbor. Costul închirierii unui avion GulfStream G200, precum cel folosit de către Ţiriac Air, este de 4.000 de euro pe oră. Aşadar, cu reduceri cu tot, cursa a costat peste 120.000 de euro. 52.000 de euro plătiţi de Poliţie, iar 68.000 plătiţi la cererea Laurei Kovesi de către mine. Şi eu, şi Poliţia Română spunem adevărul. Doar doamna Kovesi minte, ca de obicei, prin omisiune. Sunt convins că procurorii de la Parchetul General vor face lumină şi vor găsi rapid adevărul. Facturile, ordinele de plată, jurnalele de bord ale avioanelor, toate acestea sunt probe şi au fost găsite de către procurori. Sunt mulţi martori care cunosc situaţia”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Precizările vin dupăă ce IGPR a anunţat că Poliţia Română a negociat cu trei operatori economici în 2011 aducerea lui Nicolae Popa în ţară, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut, şi a semnat pe 14 aprilie 2011 şi achitat un contract în valoare de 234.207,30 de lei în acest sens.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.