Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Afacerilor Externe salută adoptarea de către plenul Parlamentului European a unei rezoluţii prin care solicită admiterea imediată a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, punctând faptul că aceasta reconfirmă faptul că ţara noastră este pregătită pe deplin pentru aderare.

„Salutăm adoptarea rezoluţiei Parlamentului European referitoare la aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în România şi Bulgaria, respectiv eliminarea controalelor la frontierele interne, terestre, maritime şi aeriene, votate astăzi în plenului Parlamentului European. (...) Această rezoluţie întăreşte poziţia constantă exprimată în repetate rânduri de Parlamentul European şi reiterează importanţa admiterii României şi a Bulgariei în Spaţiul Schengen. Totodată, rezoluţia reconfirmă faptul că România este pregătită pe deplin pentru aderare şi îndeplineşte responsabilităţile care îi revin potrivit statutului de stat Schengen, contribuind astfel la securitatea tuturor cetăţenilor europeni”, se arată în comunicatul MAE.

Potrivit sursei citate, prin această rezoluţie, Parlamentul European "îndeamnă Consiliul să prezinte cât mai curând cu putinţă un nou proiect de decizie privind aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Româna şi Bulgaria şi să ia o decizie imediată pentru eliminarea controalelor la frontierele interne".


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.