Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu, susține că este necesară amnistia și grațierea deoarece persoanele condamnate de completurile de cinci de la Înalta Curte de Casație și Justiție nu mai pot ataca aceste decizii, chiar dacă aceste completuri au fost declarate ilegale.

Întrebată dacă i se pare oportună o ordonanță de urgență pentru amnisitie și grațiere, Olguța Vasilescu a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, categoric da. Pentru că la ora actuală nu mai există căi de atac pentru persoanele care au fost judecate și condamnate de completurile de cinci declarate ilegale (…) Nu mai vorbim de protocoalele dintre SRI și DNA care de asemenea au fost ilegale și au adăugat la lege. Deci acești oameni trebuie să aibă măcar o procedură prin care să se poată apăra”.

Integral pe G4media.roComentarii

Nu e nimeni la Bucala sa le spuna jigodiilor PZD-iste ca legea penala mai favorabila retroactiveaza numai cu privire la pedeapsa (art.6 NCP), altfel in materie de procedura se aplica principiul "tempus regit actum"?! Pentru acest motiv toate hotararile pronuntate in baza procedurii in vigoarea la acea vreme sunt perfect legale cu privire la vinovatie/nevinovatie, doar cuantumul/modul de executare al pedepsei se poate, eventual, reduce/ameliora.

12 decembrie 2018 9:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.