Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Parlamentul European a aprobat, marţi, o rezoluţie prin care se cere admiterea fără întârziere a României şi Bulgariei în zona Schengen, raportul fiind aprobat cu o largă majoritate de către europarlamentari. Rezoluţia a fost aprobată cu 514 de voturi pentru, 107 împotrivă şi 38 de abţineri și solicită aderarea cât mai rapidă a celor două state la spaţiul Schengen ca membri cu drepturi depline, ceea ce înseamnă ca toate frontierele să fie integrate în zona Schengen, atât cele aeriene, cele terestre şi cele maritime.

Rezoluţia se bazează pe un raport realizat de europarlamentarul bulgar Serghei Stanişev (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor - S&D), în care el aduce critici Consiliului UE pentru că nu a permis aderarea României şi Bulgariei la Schengen, anunță JURNALUL NAȚIONAL. În dezbaterea care a avut luni în plenul PE de la Strasbourg asupra raportului, Stanişev a spus că Consiliul UE a încălcat regulile europene în ultimii şapte ani prin faptul că nu a luat o decizie în legătură cu această chestiune.

Rezoluţia nu are efecte legislative, este o recomandare pentru Consiliul Uniunii Europene. Parlamentul European a mai recomandat de-a lungul timpului admiterea României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen, afirmă NAȚIONAL. În ceea ce priveşte România, ţării noastre i-a fost recunoscut meritul că îndeplineşte toate criteriile tehnice pentru a face parte din Schengen, dar decizia politică a unor state din UE a împiedicat luarea unei decizii favorabile.

După votul de astăzi din Parlamentul European urmează decizia finală a Consiliului Uniunii Europene, explică EVENIMENTUL ZILEI. Hotărârea finală cu privire la aderarea deplină a celor două ţări la spaţiul Schengen este luată prin vot - cu unanimitate - de către miniştrii din cele 28 de state membre, în cadrul Consiliului.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi-a exprimat speranţa, săptămâna trecută, la Bruxelles, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ceilalţi membri ai Guvernului, că România va fi primită în Schengen în mandatul actualei Comisii.

Europarlamentarul PSD, Andi Cristea, dezvăluie însă și dedesubturile acestui vot, afirmă ANTENA3. Deși votul a fost unul masiv Pentru, europarlamentarul PSD arată că abținerile au fost notabile și arată o anumită acțiune politică împotriva țării noastre: ”Astazi in Parlamentul European a fost votat rezolutia nonlegislativa LIBE pregatita de Presedintele PES Sergei Stanishev prin care PE cere aderarea RO si BG la Schengen. A trecut cu o larga majoritate.  Interesant cine a votat contra sau s-a abtinut. Toata delegatia franceza PPE - s-a opus; Cativa germani PPE de la CSU; Delegatia Suedeza PPE s-a opus + colegii olandezi din toate grupurile“.

Premierul olandez Mark Rutte a semnalat în luna septembrie că opoziţia ţării sale faţă de aderarea la Schengen are legătură cu problema corupţiei şi a situaţiei statului de drept, amintește GÂNDUL. Spaţiul Schengen este o zonă de circulaţie liceră în Europa. Statele membre au eliminat controalele pentru persoane la frontierele dintre aceste state, fără prezentarea actelor de identitate şi fără opriri de control.

ADEVĂRUL arată cum ar fi trebuit să reacţioneze puterea de la Bucureşti pentru a nu arunca România la periferia Uniunii Europene. Un minim dialog şi disponibilitate de a ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia în privinţa legilor justiţiei ar fi însemnat şanse foarte mari pentru ridicarea MCV şi intrarea în spaţiul Schengen în prima parte a anului viitor, aşa cum a promis Jean-Claude Junker.

Din păcate pentru România, puterea PSD-ALDE nu manifestă niciun interes pentru români, ci urmăreşte modificarea legilor justiţiei prin Ordonanţă de Urgenţă! Nici vorbă despre interesele naţionale, trebuie impuse cu orice preţ legile care aduc liniştea în sânul conducătorilor de la Bucureşti. Ce dacă nu intrăm în Schengen? Economia românească suportă pierderile, cetăţenii români stau la frontiere, politicienii au paşapoarte diplomatice!

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Va aproba, Consiliului Uniunii Europene, primirea României în Spațiul Schengen anul viitor?


Comentarii

Romania da muie P$D, dar si P$D fute-n cur poporul roman Pentru ca poate!

12 decembrie 2018 22:07

Mircea Draghici Ma doare'n cur de Shengenul vostru !!!....,Ma doare'n cur de romani si Romania !!!....Eu vreau ca PSD+ALDE-istii, acesti tradatori de neam romanesc si tzara doar sa scape de puscarie Dragnea si ceilatzi Baroni PSD-isti si de urmarire penala Tariceanu...Sa se dea Gratzierea si Amnistia sa ne invadeze Hotzii, Violatorii, Borfashii si Coruptzii sa stam cu frica'n san noi si copiii nostrii...Ce-mi place tzara asta condusa de Clanul Mafiot Interlop Teleormanean !!!!....Iubesc sa traiesc in Romania Gratziata si Amnistiata !!!!....

12 decembrie 2018 19:46

v Le amintesc comentatorilor ca legile nu au fost modificate multi ani, nu a fost Dragnea la conducerea PSD, ba tara a fost condusa de Javra Ordinara si clica lui ani in sir, iar noi nu am fost admisi in Schengen. Cred ca sint niste motive economice la mijloc, ia Romanii nu le accepta pe toate.

12 decembrie 2018 16:57

Campania " Fute-n cur un postac P$D!" Acum!

12 decembrie 2018 12:33

Kuminecaturile gemene, PSD-ist filorus Junker i-a dat o muie lu Veorica? Cum mai da ochii cu Dracnea?

12 decembrie 2018 12:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.