Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Chiar şi fără aeroport, Braşovul este unul dintre cele mai vizitate oraşe din România. Anual ajung aici peste două milioane de vizitatori români şi străini, iar străzile centrului istoric sunt în permanenţă pline, zi şi noapte, în toate anotimpurile. Se întâmplă aşa, pentru că Braşovul este în primul rând o cetate, care şi-a păstrat caracteristicile medievale, vizibile la tot pasul, dar şi pentru că oraşul este aşezat în cea mai frumoasă zonă turistică a ţării, din aglomerarea urbană pornind drumurile către Tâmpa, către Poiana Braşov, dar şi către Valea Prahovei sau către vechile biserici săseşti fortificate din împrejurimi. Braşovul este un mare muzeu în aer liber, care spune poveşti medievale la tot pasul, la poalele Tâmpei.

Oraşul de la poalele Tâmpei merită efortul de a fi descoperit “la picior”, pe străduţele pietruite din centrul istoric. Aici se pot întâlni vizitatori din întreaga lume, la orice oră din zi sau din noapte, iar amalgamul lingvistic pe care-l poate percepe urechea atentă, este dovada clară că Braşovul reprezintă o atracţie irezistibilă pentru foarte multe categorii de turişti.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.