Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce a încercat aproape doi ani să promoveze amnistia și grațierea pe furiș, președintele PSD Liviu Dragnea a decis să sfideze o țară întreagă, anunțând, prin gura partidului, că da, asta vrea. Comitetul Executiv al PSD, controlat de Liviu Dragnea, i-a trasat Guvernului sarcina de a modifica legislaţia penală prin ordonanţă de urgenţă.

Mai exact, articolele din Codul penal şi din Codul de procedură penală declarate constituţionale de CCR vor fi adoptate prin OUG, nu printr-un vot în Parlament. Liviu Dragnea a pasat răspunderea către Viorica Dăncilă, iar premierul nu a oferit detalii, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

Dragnea ar rămâne astfel cu cazierul curat, susține ADEVĂRUL. CCR va decide marţi dacă protocoalele de colaborare încheiate între SRI şi Parchetul General au încălcat sau nu Constituţia. Sesizarea a fost semnată de Florin Iordache, unul dintre oamenii fideli lui Dragnea. Potrivit unor surse politice, juriştii PSD cred că vor avea câştig de cauză şi, pe baza deciziei CCR, Guvernul ar putea adopta ordonanţa de amnistie şi graţiere, la pachet cu ordonanţa pentru modificarea Codurilor penale.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a argumentat că o ordonanţă privind modificarea codurilor penale ar putea fi dată în condiţiile în care "este o istorie care nu se mai termină" în această privinţă. "Colegii noştri au motivat pentru că este o istorie care nu se mai termină. Şi am zis, pe articolele declarate constituţionale n-am vedea de ce să nu se dea OUG", a declarat Dragne, citat de COTIDIANUL, la finalul CExN al PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a discutat şi decis oportunitatea aprobării unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul adoptării acelor articole din coduri care au fost declarate constituţionale, anunță JURNALUL NAȚIONAL.

Întrebată dacă a existat o discuţie despre adoptarea unei ordonanţe de modificare a codurilor, premierul a spus: "Da, a existat o astfel de discuţie în cadrul CExN. În unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o ordonanţă de urgenţă. Mai multe detalii în acest sens, pentru că ţine de aspecte de natură juridică, va da ministrul Justiţiei".
Ordonanța de urgență intră în vigoare imediat și nu poate fi atacată la CCR decât de avocatul poporului, precizează CURENTUL.

ADEVĂRUL susține că așa ceva nu s-a mai întâlnit. Am mai întâlnit doar situaţii în care o lege aflată în Parlament a fost dublată printr-o OUG a Guvernului. Curtea a sancţionat un asemenea comportament din partea Guvernului. Curtea a zis atunci că atâta vreme cât legile se află în Parlament sau în procedură de vot, să vină Guvernul cu exact aceleaşi reglementări şi să le adopte prin OUG, este neconstituţional.

Nu mai vorbesc că trebuie justificată urgenţa. În cazul de faţă, la legislaţia penală nu există temei pentru Ordonanţă de Urgenţă. Curtea a stabilit în nenumărate rânduri că OUG se dă în situaţii neprevăzute, care nu depind de voinţa politică a Guvernului şi trebuie corectată o situaţie iminentă. Nu e nimic iminent în adoptarea Codurilor Penale ca să justifice o OUG”, a declarat Liviu Avram.

CAPITAL susține că președintele  Klaus Iohannis are de acum datoria să meargă la fiecare şedinţă de guvern, exact aşa cum i-au cerut cei de la USR, şi măcar să oblige guvernul să justifice unde ar fi urgenţa legiferării în penal prin ordonanţă. De ce arde? De ce nu mai suportă partidul aflat la guvernare mecanismele democratice, adică legiferare prin Parlament, contestare la CCR şi tot ce presupune un mecanism sănătos de verificare şi control?

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Sunteți de acord cu modificarea Codulurilor Penale prin Ordonanță de urgență?


Comentarii

@Gramaticii certant Aici nu e vorba de perceptia fonetica ci de regula ortografica. Regula e : ma-tii

12 decembrie 2018 12:07

Ecce Kurrupt, gaozar dragnist, ventilator cu cacat platit de ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti Desi pute a fecale de la 20 de metri, se pretinde un artist cu un deosebit simt al umorului. Gaozarii astia bolshevici chiar nu mai au simtul realitatii.

12 decembrie 2018 9:16

Ecce Kurrupt, cel mai sordid gaozar dragnist, troll platit de Ambasada Federatiei Ruse La caini le tai coada sa fie rai. Lui Cur Rupt i-au taiat penisul ca sa fie un homosexual lipsit total de inhibitii. Ca si lui Lenin, ii place s-o ia in anus si-n gura cu mot de cacat. Ii repugna apa si sapunul. Il mai scapa ostentativ pe jos.

12 decembrie 2018 9:13

Gramaticii certant Este, intr-adevar, o problema cu „mă-tii” sau „mă-ti”! Aici este vorba de o contractie a partilor de vorbire din limbajul popular (vulgar). Se pastreaza din substantivul „mamă” doar silaba finala „mă”+ „ta” sau „tei”, care, prin contracție, devine „ti”, cu un „i”, deoarece se aude un singur „i”! De acest fenomen fonetic este „vinovat” accentul, care cade pe silaba initiala „mă” și face ca silaba „ti” să fie neaccentuată și să se auda un singur „i”. În cuvântul „copii” (pluralul neaccetuat al lui „copil”), accentul cade pe a doua silabă „pii” în care se aud, într-adevăr, doi de „i”. La fel în cuvântul „tac-tu”, sau „tat-tu” avem, de asemenea, contracții și un singur „u”! Nici „tat-tău” nu merge, deoarece există forma necontrasă „tată-tău” sau „tătâne-tău”. Oricum, problema rămâne interesantă și discutabilă! Cu parere de rau, dictionarele Academiei sunt și ele discutabile, iar pe partea de etimologie sunt de-dreptul catastrofale, dar nu atât din motive de gramatică și fonetică, cât din motive de interpretare a istoriei limbii române!!!

12 decembrie 2018 3:23

Kuminecaturile Gemene Are dreptate Kurrupt, pune mana pe carte, gloaba sifilitica, lasi impresii urat mirositoare de handicaprost nespalat la kur dah Teleorman.

11 decembrie 2018 22:53

Ecce Kurrupt Conform DOOM, e mamă-tii / mamă-sii şi mă-tii . Cu câte doi i boule, daca tac-tu a avut doar un coi s-ala bolnav de sifilis nu inseamna ca toate-s cu-n i

11 decembrie 2018 22:50

Falsului Ecce Kurrupt Boule, ți-am semnalat deja că nu se scrie MĂ-TII, ci MĂ-TI, cu un singur „i”. Deci ești agramat, analfabet, mărginit la creier și obsedat de o singură idee și jumătate. Deci prost absolut! Nu mă deranjează că mă înjuri, e dreptul tău de individ frustat, dar fă-o, te rog, corect gramatical. Onorează-ți măcar părinții telectual!

11 decembrie 2018 22:07

Ecce Kurrupt Istoria ma-tii de bou, ce ai de invatat din istorie este ca daca lasi idioti la guvernare poti sa-i bagi vata in nas intregii tari. Prostia, lacomia si hotia merg mana in mana. Istoria contemporana ne arata ca putorile astea de baroni locali si nationali nu se satura pana nu da puscaria si/sau cancerul in ei.

11 decembrie 2018 21:25

Falsului Ecce Kurrupt Văd că tot nu-nțelegi că ești prost! În afară de înjurături și vulgarități ce mai știi? Nu numai răzbunarea, ci și înjurăturile și vulgaritățile constituie arme ale prostului. Probabil că ești tot ăla cu părinți telectuali, care au uitat să-l educe și să-l învețe un pic de istorie!

11 decembrie 2018 19:21

Kuminecăturile Gemene Dracnea da ass-altul trebuie sa stam cu totii lubrifiati si sa recitam statutul PSD pentru a preveni fisurile si fuziunile anale (vezi fuzionarea mea cu Kurrupt)

11 decembrie 2018 18:05

Ecce Kurrupt Si cand ma-ta te-a scapat din gaoaza-i iubitoare de pula securista tot la sah te gandeai? Cacanar tembel ce esti, intelegi tu jocul de sah al istoriei cand tu gandesti doar cum sa faci sa-i sugi tatzele puscariase lui Voiculescu? Cucuvea proasta si rosie ce esti...

11 decembrie 2018 17:57

Te pui cu prostul! (Ăstuia de mai jos) Îi ridici fitilul la lampă ca să înțeleagă mai bine pe ce lume trăiește și el, ca orice guzgan idiot, se afundă și mai adânc în groapa prejudecăților sale! Eu nu fac deloc elogiul lui Dej sau Ceaușescu, ci așez la locul său fiecare piesă de pe eșichier pentru ca orice om cu mintea la purtător să înțeleagă jocul. de sah al istoriei. Prostul încearcă să dea mat numai cu nebunul, are viziuni parțiale, fiind atent doar la gaura curului său, de care se prăpădește Ecce de râs! În fond Ecce are dreptate când zice că n-are rost să-l luminezi pe prost!

11 decembrie 2018 17:51

Ecce Kurrupt De ce nu-i scoli pe Dej si Ceausescu din groapa si le readuci la viata pulile ca sa te mai futa 50 de ani! Intre timp poti suge carnatul Conchitei Wurst!

11 decembrie 2018 16:48

@Erata mă-ti Te supărași rău, dar degeaba, boule! Spui că te tragi dintr-o familie de intelectuali marginalizată de comuniști. Poate. S-au întâmplat, din păcate, și lucruri mai rele decât atât. Se întmplă și-acum, chiar mai rău, să te bage la pușcărie statul paralel construit de Basescu și cu oameni precum Luluța și Coldea la butoane, pe bază de probe fabricate sau denunțuri smulse cu forța! După cum se pot lua case cu acte false etc. Iar dacă părinții tăi eru intelectuali, văd că tu ești doar tefelist! Astfel scrii „mă-tii” cu doi de i, fără să dai erată. Dar asta e parfum de floare pe lângă analfabetismul tău în materie de istorie, studiată probabil de pe feisbuci. Mă prostule, comunismul bolșevic a fost impus și construit în Rusia cu bani din inima Americii (Wall Street) și din Germania imperialistă! Comuniștii nu erau ruși decât în foarte mică proporție, ci alogeni. Aceștia au adus comunismul și în Românica. Așa hulit cum a fost, Gheorghiu Dej este cel care a început să ne scoată de sub influența totalitară bolșevică, cea care ne-a jupuit de 7 piei. Pentru acest lucru, el a și fost nițel iradiat! Acțiunea a fost continuată de Ceaușescu, care și-a riscat și el viața pentru independența și dezvoltarea României. Mult puțin, curentul electric, oțelul, metroul, Casa Poporului, Canalul și multe altele i se datorază și lui Ceaușescu. Au fost și sacrificii și greșeli și abuzuri, dar asta e istoria! Ești un bou mai ales pentru că nu vrei să știi că noua Securitate, zămislită din cea veche, este însăși coloana vertebrală a statului paralel dedulcit la soroșism. După 1945, măreața Hamerică ne-a vândut bolșevicilor cu fulgi cu tot, iar acum ne exportă soroșism neomarxist și globalist. Bou incult și agresiv ce ești!

11 decembrie 2018 16:42

Ecce Kurrupt sunt recipient de sperma ruseasca, un troll care-si numara copeicile dupa care ii fac laba cacatului lui Putin. ma trag din semintia nobila scursa din sfincterul mamei Rusii direct pe coaiele nobile ale lui Stalin.

11 decembrie 2018 16:35

Ecce Kurrupt Eratatul cu măta, bunica și bunicul, până una alta te vedem pe tine în spume maro... Evident erați toți educacați din tată-n fiu și ați plătit cu șuturi în sfinkter din generație în generație pentru eroarea bine făcută. Asta ecce când faci un căcat pe masă cu convingerea unui repetent permanent cu abonament, îl mănânci cu generațiile ca un fomist fraiere... Te-ai bukurat când ai văzut gaura kurcubeului tricolor și ai ejakulat prematur? Linge-i-ai cârnațul lui Konchita Wurst, căcănar repetent!

11 decembrie 2018 15:34

Chiar dacă premierul Dăncilă încă se opune amnistiei și grațierii , nu cred că ne permitem să aflăm cât va mai rezista, ce va semna și cum va arăta în final OUG-ul publicat în Monitorul Oficial. Partidul tocmai i-a pus pe masă tema de care a tot fugit în ultimele zile. Repet a suta oară, efectele unui OUG pe amnistie și grațiere NU mai pot fi reparate. Scapă toți. Prin urmare, așteptăm Monitorul Oficial? Riscă cineva? Și mai observați ceva, cum Dragnea și PSD transformă treptat discuția despre OUG în ceva justificat, necesar și firesc. Ce se mai poate face? Nu foarte multe. Depinde de noi toți cum vom trata cinismul extrem al liderului PSD. După ce a încercat aproape doi ani să promoveze amnistia și grațierea pe furiș, Dragnea a decis în sfârșit să sfideze o țară întreagă, anunțând-o prin gura partidului că da, asta vrea, să scape toți. N-a spus-o direct, desigur, ci i-a pus pe alții, ca Marian Oprișan, să justifice nevoia amnistiei și grațierii cu eternele justificări: protocoale, abuzuri, condamnați nevinovați etc.D.Tapalaga.

11 decembrie 2018 14:58

Erata Linge-i-ai

11 decembrie 2018 13:53

Erata ma-tii Pai lingei-ai-i moastele lui Ceausescu ca era din aceeasi tagma cu patriotii din ziua de azi, un imbecil care a tinut tara in mizerie ca sa-i mearga lui si familiei bine. Plange-l putoare securistica, voi si ai vostri l-au belit, securistii de ieri capitalistii de azi, eu nu-l pot plange boule pentru ca intr-o familie de intelectuali nu aveam caldura si curent iar taica-meo nu putea obtine un post decent pentru ca nu avea origini sanatoase, bunicul meu care avea 5 hectare era chiabur si razvratit, vedea-te-as in spume rosii langa armata ta de imbecili.

11 decembrie 2018 13:51

Ecce Kurrupt Chiar, care ecce urgența? Să nu ne grăbim nejustificat cu iertarea. Putem aștepta regulamentar până la Paști după ce Konchita Werner Wurst ecce atârnată constituțional. S-ar putea ca Paștele să vină înainte de Crăcăciun anul ăsta. Apoi nu numai păcatele kuriștilor întregii specii Homo Superior vor fi iertate dar adevărat vă spun vouă, infractori de orice fel, fie tradiționali, fie de altfel, vor fi iertați automat prin sacrificiul mascotei neprihănirii. Dacă crezi că Konchita Werner Wurst ecce mascota Fiului Omului și că după 3 zile s-a ridicat de pe scăunelul lui preferat de la masa tăcerii și s-a cocoțat în vârful bananierului primordial, ești iertat. Asta ecce, înțelegeți că care ecce treaba și lăsați Destinul să se împlinească!

11 decembrie 2018 12:42

Erată: @Kcare justiție?! Acesta este titlul corect al postării de mai jos. Scuze pentru neatenție!

11 decembrie 2018 12:33

@Care justiție?! Nu-ți face griji, boule, că multinaționalele n-au venit aici să te facă pe tine fericit, ci să exploateze pe de-a moaca resursele - deloc puține! - ale României, să câștige jde mii de miliarde și să facă din Românica o piață de desfacere pentru mărfurile lor de categorie inferioară sau second hand. Doar pentru asta au uneltit să-l belească pe Ceaușescu!

11 decembrie 2018 12:30

Kcare justitie?! Intr-adevar Vestele Galbene l-au mentionat de nenumarate ori pe Dragnea si sleahta lui de baroni umflati cu banii din taxele handicapatilor mintal care continua sa-si plateasca ca boii darile direct in buzunarele gruparilor vesele de slujbasi publici milionari care o tin tot in excursii, gagici tinere si vanatori bete. Da-o drecu' de justitie! Mai bine sa luam o gura de patriotism besit din orificiile cascate ale luminatilor conducatori, ce drumuri, ce spitale, ce scoli, Nastase, Voiculescu, Dragnea, rrrromani adevarati! Luati cu totii lumina de la imbecilul de Iordache doctor la Universitatea Liberă Internaţională din Chișinău. Ce te-ai face putza fara multinationalele Satanei? Ar fi tara mai goala de oameni ca pana acum si ar ramane doar javrele ca tine si batranii.

11 decembrie 2018 12:07

Care justiție?! Aia a statului mafiot, cum l-a definit Băsescu? Justiția Monicăi Macovei, a Kioveșoaiei și a lui Lazăr de la Rusca, tractoristul comunist? A odraslei comunisto-securiste Prrrună? A „geniului” bănățean Coldea, incapabil să absolve onorabil un liceu industrial-agrar? A mormonului George Maior? A lui Beshică Traian, jnapanul securist? Ce o tot plângeți atâta, voi cretinii semianalfabeți, care n-ați gustat destul din savorile iepocii de aur? N-ați mâncat mrxism-leninism pe pâine, dar acum haliți neomarxism soroșist cu lingura escavatorului! Vestele Galbene din Occident se ridică tot mai numeroase și tot mai violent împotriva multinaționaleor, care secătuieasc și România de resursele sale materiale, financiare și umane. Voi, dimpotriva, puneți botul la firimiturile pe care vi le aruncă aceste companii, înghițiți ca niște handicapați mintal propaganda soroșistă și vă ridicați împotriva unui guvern care nu mai vrea să facă sluj în fața intereselor străine!!! I-auzi, cică Dracne dă asaltul asupra justiției! Care justiție, obnubilaților, când marea majoritate a judecătorilor este revoltată pentru că sunt încălecați prin protocoale secrete de către o nouă Securitate, chiar mai nocivă decât cea veche prin decuplarea sa de la interesele națiunii române?!

11 decembrie 2018 11:37

v Dragnea are pula mare. El fute-n cur pe orisicare.

11 decembrie 2018 10:54

Mircea Draghici CEL MAI MARE HOTZ ramane LIVIU NICOLAE DRAGNEA....demonstrat cu acte juridice fiind Infractor Condamnat la 3,5 ani de puscarie in prima instantza dupa ce a mai fost condamnat inainte la 2 ani fara executare....De ce s-a demonstrat ca e hotz ?: Ca furat din veniturile copiiilor defavorizatzi din Teleorman punand doua salariate de la Serviciul Judetzean de Ocrotire a Copiilor timp de 7 ani sa-i stearga la cur pe PSD-istii locali....Si tot ca are caracter de HOTZ fiind la putere si-a schimbat completul de 5 judecatori pentru apel la ICCJ cum a vrut " sula" lui...Si acum se Gratziaza si Amnistiaza pe usa din dos a Guvernului cu ajutorul Madamei Dancila, preaservila sluga....Dar tot Caracter de HOTZ are, ca-l are in gene (in sange)....Si chiar daca nu va convine, dragi postaci profesionisti PSD-isti am sa repet acest mesaj zilnic pana la alegerile prezidentziale de la anul....Combatetzi-ma daca ceva nu-i adevarat....Dar totul este purul adevar...

11 decembrie 2018 10:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.