Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății arată că țările din blocul estic au drumuri mai periculoase decât cele din occident și din nord. România stă cel mai rău din țările UE, cu 10,3 decese la 100.000 de locuitori, la polul opus fiind Suedia cu numai 2,8. În clasamentul european România stă totuși mai bine decât țări precum Rusia, Albania, Turcia sau Ucraina.

Drumurile din Rusia sunt cele mai periculoase din Europa, în timp ce în Norvegia și Elveția sunt cele mai sigure, arată un raport publicat vineri de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și citat de Euronews. Pe baza datelor din 2016, în Rusia au murit în accidente rutiere peste 20.000 de oameni, o medie de 18,7 decese la 100.000 de locuitori. Consumul de alcool a fost raportat în 23% din cazuri. În comparație, Norvegia a raportat 135 de decese, iar Elveția 216, adică 2,7 la 100.000 de locuitori în cazul ambelor țări. Cu alte cuvinte, pericolul de a muri într-un accident de circulație este de șapte ori mai mare în Rusia decât în Norvegia sau Elveția.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.