Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Salvamontiştii care merg la intervenţii stau blocaţi în trafic pentru că parlamentarii se opun ca maşinile lor să fie dotate cu girofar. În urmă cu un an, un camion plin cu militari s-a răsturnat într-o râpă de pe culoarul Rucăr-Bran, iar atunci salvatorii au ajuns târziu pentru că drumul era plin de semfoare. Se lucra, iar cum salvamontiştii nu au prioritate în trafic, nu au putut trece pe roşu. Şi nici să circule cu viteză prea mare. Mai bine de o oră, victimele au stat în râpă, pentru că echipele de la SMURD şi Ambulanţă nu au avut dotările şi nici pregătirea necesare să coboare.

Pe 29 iunie 2017, un camion cu militari ai Batalionului 33 Vânători de Munte Dragoslavele s-a răsturnat într-o râpă în zona Dâmbovicioara. Trei oameni au murit, iar alţi 10 au fost răniţi şi duşi la spitale. Ceea ce nu s-a spus niciodată a fost faptul că victimele au stat în râpă până când au ajuns salvamontiştii, 10 salvatori care veneau din Câmpulung, cel mai apropiat oraş, dar pe o şosea care atunci era în lucru şi era plină de semafoare temporare la care echipele au fost nevoite să aştepte. În acelaşi timp, de la Piteşti au mai plecat alţi 10 oameni, dar care s-au lovit de aceeaşi problemă, semafoarele şi lipsa unui girofar care să le permită să înainteze cu prioritate. Atât de mult au stat blocaţi în trafic, încât, la jumătate drumului ,au fost sunaţi de colegii de la Câmpulung să se întoarcă pentru că au scos victimele. Militarii erau rămaşi la 150 de metri în râpă şi a fost nevoie să se coboare cu corzi pentru a putea fi recuperaţi.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.