Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La trei săptămâni după arestarea sa surprinzătoare la Tokyo, fostul preşedinte al alianţei auto Renault-Nissan, franco-brazilianul Carlos Ghosn, a fost pus luni sub acuzare pentru că şi-a ascuns veniturile de fisc timp de cinci ani, iar mandatul său de arestare a fost prelungit în baza unor noi acuzaţii, informează AFP.

Procurorii din Tokyo au decis să îl pună pe Carlos Ghosn sub acuzare, pentru că a omis să declare autorităţilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde yeni (38 milioane euro) realizate timp de cinci ani, între 2010 şi 2015. Un alt director de la Nissan, Greg Kelly, arestat în acelaşi timp cu Ghosn, a fost pus şi el sub acuzare, potrivit Agerpres.ro.

De asemenea, constructorul auto japonez Nissan, a fost pus şi el sub acuzare, în calitate de persoană juridică, parchetul apreciind că societatea a fost cea care a remis rapoartele financiare încriminate către autorităţile bursiere.

Ca urmare a punerii sub acuzare, Ghosn nu va ieşi din închisoare. Fostului preşedinte de la Nissan, arestat la data de 19 noiembrie la Tokyo, i-a fost prelungit mandatul de reţinere pentru încă 22 de zile, începând de luni, ceea ce înseamnă că ar putea petrece Crăciunul în închisoare.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.