Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liudmila Alexeeva, cea mai veche militantă din Rusia pentru drepturile omului şi fostă disidentă sovietică, a încetat din viaţă, sâmbătă, la Moscova, la vârsta de 91 de ani, potrivit AFP.

Anunţul cu privire la deces a fost făcut de preşedintele Consiliului consultativ rus pentru drepturile omului, Mihail Fedotov. “Alexeeva a murit la ora 16.30 GMT, la un spital din Moscova. Nu se afla pentru prima dată în acel spital, medicii au salvat-o de mai multe ori, în situaţii foarte dificile. Însă există situaţii în care medicii nu pot face nimic. Este o pierdere imensă pentru mişcarea rusă de apărare de drepturilor omului”, a precizat Fedotov.

“Pentru toţi cei care au apreciat, apreciază şi vor aprecia democraţia, Liudmila Mihailovna (Alexeeva) a fost şi va fi mereu un simbol al onestităţii şi al luptei fără compromisuri pentru drepturile omului”, a afirmat şi Tatiana Moskalkova, delegată pentru drepturile omului în Rusia, citată de Interfax.

Liudmila Alexeeva a fost şi unul dintre simbolurile rezistenţei în URSS, iar apoi în Rusia.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.